Gamespelerstatistieken en boxscores van Golden State Warriors vs Houston Rockets voor 4 april 2024

De langverwachte wedstrijd tussen de Golden State Warriors en Houston Rockets vond donderdag plaats in Toyota Center. De Warriors, 10e gerangschikt in de Western Conference met een record van 41-34, stonden tegenover de 11e gerangschikte Rockets, die een record van 38-37 hadden. De uitkomst van de wedstrijd zou de kansen van de Rockets bepalen om het ‘postseason’ te halen, waarbij een overwinning hen in de strijd zou houden en een verlies hun kansen op kwalificatie voor het play-in-toernooi aanzienlijk zou verkleinen.

De Warriors kwamen sterk naar voren en domineerden de wedstrijd met een punt van 13-4 vóór de eerste time-out. Klay Thompson en Steph Curry handhaafden de indrukwekkende shooting streak van het team dit seizoen tegen de Rockets, waarbij ze drie triples tot zinken brachten. De Rockets daarentegen hadden het moeilijk en slaagden er slechts in twee van hun zeven schoten te maken.

De Warriors breidden hun voorsprong uit naar 25-11, maar de Rockets reageerden met een punt van 11-3, waardoor de stand op 25-20 kwam en het een nipt duel van vijf punten werd. De defensieve druk van de Rockets nam toe, waardoor de Warriors in het eerste kwartaal acht omzetcijfers behaalden. Desondanks slaagde Golden State erin om voor het einde van het eerste kwartaal een voorsprong van 11 punten (33-24) te herwinnen.

De prestaties van de Rockets in het tweede kwartaal verbeterden aanzienlijk doordat het nauwkeurige schieten van Jalen Green en Jabari Smith Jr. voor een boost zorgde. De hernieuwde aanval van het team, aangewakkerd door hun succesvolle driepunters, zorgde voor uitdagingen voor de Warriors.

Desondanks gingen de indrukwekkende prestaties van Klay Thompson in de eerste helft door en zorgden ervoor dat de Warriors tijdens de rust hun grootste voorsprong van de wedstrijd konden behouden, met een score van 65-50. Tegen het einde van de eerste 24 minuten had Thompson al 21 punten gescoord, terwijl Jabari Smith Jr. de Rockets aanvoerde met 14 punten.

Spelerstatistieken en boxscores: Golden State Warriors vs Houston Rockets (4 april)