Bradley Beal 2024 NBA Playoffs Scoutingrapport: de impact en minuten van de Phoenix Suns-bewaker ontleden

Sinds zijn eerste wedstrijd met de Phoenix Suns op 8 november 2023, tegen de Chicago Bulls, is Bradley Beal een dominante speler. Ondanks dat hij zeven wedstrijden miste vanwege een lage rugblessure, heeft Beal’s indrukwekkende perimeterschieten een aanzienlijke boost gegeven voor Phoenix.

Op 4 februari behaalde Phoenix een overwinning van 140-112 tegen de Washington Wizards. Ondanks dat hij 43 punten had laten vallen tegen zijn voormalige team en 16 van 21 uit het veld had geschoten, was de terugkeer van Beal naar Washington bitterzoet. De belangrijkste focus van de Suns was echter het behalen van een wegoverwinning, die ze met succes behaalden.

Tot nu toe heeft de shooting guard van de Suns indrukwekkende prestaties geleverd, vooral in de afgelopen vijf wedstrijden. Nu de play-offs dichterbij komen, is het de moeite waard om de waarde van Bradley Beal voor Phoenix te overwegen.

Statistieken van het reguliere seizoen van Bradley Beal

Ondanks dat hij onlangs last had van een beklemmend gevoel in de onderrug, is Bradley Beal er nog steeds in geslaagd om 47 wedstrijden te spelen voor de Suns, wat 54 wedstrijden zouden zijn geweest als hij niet door zijn blessure was gehinderd.

Sinds zijn ruil tegen de Suns bedroeg het scoregemiddelde van Beal 17,4 punten per wedstrijd, met 5,1 assists, 4,2 rebounds en 1,0 steals. Opvallend is dat zijn velddoelpuntpercentage aanzienlijk is gestegen: 49,8 procent.

Analyse van de vaardigheden van Bradley Beal

De vaardigheid van Bradley Beal in driepuntsschieten is een bekend aspect van zijn prestaties in de NBA. Zijn huidige succespercentage van 38,8 procent van buiten de boog is slechts iets hoger dan zijn carrièregemiddelde van 37,3 procent. De toevoeging van Bradley Beal aan de selectie van The Suns voegt nog een betrouwbare shooter toe aan onder meer Devin Booker, Eric Gordon en Grayson Allen.

Ondanks zijn consistentie in de verdediging, komen de steals per wedstrijd van Beal nauw overeen met zijn carrièregemiddelde. Deze statistiek impliceert niet dat het hem aan zijn vermogen ontbreekt om tegenstanders te bewaken.

Ondanks dat hij drievoudig NBA All-Star is, blijft de gezondheid van de speler een punt van zorg. Gedurende zijn carrière heeft hij slechts twee keer 82 wedstrijden in een seizoen gespeeld: in de seizoenen 2017-2018 en 2018-19.

Als hij in goede gezondheid verkeert, heeft hij geen moeite om driepunters te scoren tegen de tegenstander.

Het belang van de rol en speeltijd van Bradley Beal

Sinds hij via een ruil bij de Phoenix kwam, heeft Bradley Beal een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van het team. Zijn uitzonderlijke perimeterschieten heeft de scoringslast voor Devin Booker en Kevin Durant aanzienlijk verlicht.

Ongeacht of hij als invaller aan de wedstrijd begint of meedoet, hij speelt consequent een aanzienlijk aantal minuten. Met een gemiddelde van 33,1 minuten per wedstrijd is het waarschijnlijk dat hij tijdens de play-offs een toename van de speeltijd zal zien.

De Suns hebben tot nu toe een formidabele NBA-selectie samengesteld, met Beal als uitzonderlijke toevoeging. Hiermee heeft Coach Frank Vogel nu een keuze uit een schat aan driepuntsschutters.

Als Durant of Booker met Bradley Beal op het veld staan, hoeven ze mogelijk niet te vertrouwen op perimeterschoten. De prestaties van Beal vanaf de driepuntslijn zouden de kansen van de Phoenix Suns in de play-offs dit seizoen aanzienlijk kunnen beïnvloeden.