LA Lakers vs Washington Wizards spel: Spelerstatistieken en boxscores voor 3 april 2024

Woensdag stonden de LA Lakers tegenover de Washington Wizards in hun laatste uitwedstrijd voordat ze terugkeerden naar hun thuisveld om te spelen tegen de Cleveland Cavaliers. Het team heeft momenteel een winning streak van twee wedstrijden en is vastbesloten hun momentum vast te houden.

De New Orleans Pelicans staan ​​momenteel op de zesde plaats in de Western Conference en hebben slechts twee wedstrijden voorsprong op Los Angeles. Als de Lakers Washington verslaan in hun komende wedstrijd, vergroten ze hun kansen op het veiligstellen van het zesde reekshoofd in de NBA Playoffs van 2024.

In het eerste kwart controleerden de Lakers het spel en namen een comfortabele voorsprong van 39-29. Anthony Davis kende een sterke start met 19 punten, terwijl ook D’Angelo Russell met acht punten effectief bijdroeg. Samen zetten ze de toon voor de rest van de wedstrijd.

In een poging het tempo van “AD” bij te houden, scoorde Jordan Poole 13 punten in het eerste kwart, wat hem in de dubbele cijfers bracht. Ondanks zijn inspanningen bleek de meedogenloze aanval van Davis te moeilijk voor de Wizards om te verdedigen, wat de Lakers uiteindelijk het voordeel opleverde.

Ondanks dat hun grote man afkoelde, wist LeBron James de voorsprong van de LA Lakers te behouden met een indrukwekkende prestatie van 11 punten in het tweede kwartaal. Zonder zijn bijdrage hadden de zaken voor het team een ​​negatieve wending kunnen nemen.

Ondanks dat hij slechts negen punten scoorde, deed Kyle Kuzma een moedige poging om de voorsprong voor de Washington Wizards te verkleinen. Hij sloeg zelfs een cruciale driepunter. Samen met Kuzma maakte ook Poole een aanzienlijke impact en scoorde 18 punten in de eerste helft. Dankzij hun bijdragen bleef de wedstrijd spannend en eindigde met een stand van 67-60.

Samenvatting van de wedstrijd: LA Lakers versus Washington Wizards (3 april)