Kevin Durant 2024 NBA Playoffs Scouting Report: de impact en minuten van de aanvaller van Phoenix Suns ontleden

Ondanks dat hij in zijn 16e jaar in de NBA zit, blijft Kevin Durant van de Phoenix Suns indruk maken. Het team vecht momenteel om een ​​plek in het play-in-toernooi te vermijden, en de prestaties van Durant zijn een sleutelfactor geweest in hun recente succes. In hun laatste 10 wedstrijden hebben ze een record van 7-3 en momenteel hebben ze een winning streak van twee wedstrijden. Het is duidelijk dat een groot deel van dit succes het resultaat is van Durants geweldige prestaties, zowel in de aanval als in de verdediging.

Ondanks de voortdurende aandacht voor de prestaties van LeBron James in zijn 21e jaar, zijn fans en analisten ook onder de indruk van de prestaties van Durant in zijn 16e seizoen. Nu de play-offs dichterbij komen en het team nog maar zes wedstrijden te gaan heeft, is het de moeite waard om het scoutingrapport van Kevin Durant te bekijken.

Kevin Durant’s carrièrestatistieken voor het reguliere seizoen

Dit jaar speelde Kevin Durant in totaal 69 wedstrijden voor de Phoenix Suns, wat zijn hoogste aantal optredens is sinds het seizoen 2018/19, toen hij bij de Golden State Warriors speelde.

Ondanks dat hij bekend staat als een generatiedreiging, heeft Durant zijn veelzijdigheid aan beide kanten van het veld bewezen met een gemiddelde van 27,5 punten, 6,7 rebounds en 5,2 assists per wedstrijd. Hij was ook een uitblinker in de verdediging, met een gemiddelde van 0,9 steals en 1,3 blocks per game, wat zijn algehele impact op de game versterkt.

Waarom Kevin Durant een dominante kracht op het veld is

Gedurende zijn carrière heeft Kevin Durant consequent aangetoond dat hij niet alleen een van de beste aanvallende spelers van zijn generatie is, maar ook een van de grootste aller tijden. Of hij nu zijn balbeheersingsvaardigheden gebruikt om een ​​verdediging bovenaan de sleutel te ontmantelen of zijn spot-up-schietvaardigheden gebruikt voor een catch-and-shoot 3, Durant verbaast altijd.

Op dezelfde manier zijn de verdedigende vaardigheden van Durant niet onopgemerkt gebleven door fans en analisten. Door gebruik te maken van zijn lange postuur is Durant een kracht in de verdediging geworden, die schoten wegslaat en effectief de topspelers van de tegenstander bewaakt.

KD heeft er bewust voor gekozen om de topspelers van de tegenstanders te verdedigen en hij verwelkomt deze uitdaging. In een interview met Yahoo Sports in februari verklaarde hij:

“Ik wil echt op elk gebied van het spel geweldig zijn, en de enige manier waarop ik dat kan doen is als de coach erop vertrouwt dat ik op die posities wordt geplaatst. .. Ik vraag om die matchups. … aan de verdedigende kant, zodat ik alleen maar beter kan worden, waardoor mijn ervaring kan groeien en hoe het is om een ​​allround verdediger te zijn.

De impact van de notulen van Kevin Durant op het Hof

Zoals eerder vermeld, beperkt de invloed van Durant zich niet tot de aanvallende kant, waar hij bekend staat om zijn uitzonderlijke vaardigheden. Hij blinkt ook uit in de verdediging en is vastbesloten om zijn capaciteiten als sterke verdediger te laten zien. Dit kan een grote uitdaging blijken te zijn voor de tegenstanders, ongeacht de locatie van het spel.

Tot nu toe in het seizoen bedroeg zijn gemiddelde speeltijd per wedstrijd 37,1 minuten, wat de op een na hoogste van de afgelopen tien jaar is. Ondanks dat hij vorig seizoen slechts 47 wedstrijden speelde en het seizoen daarvoor 55, heeft KD zijn gezondheid behouden en dit jaar consequent hetzelfde aantal minuten gespeeld.

Nu de play-offs dichterbij komen, wordt verwacht dat Suns-coach Frank Vogel zal blijven vertrouwen op de gemiddelde minuten van Durant in zijn streven naar een kampioenschap.