Wat is er met Jarred Vanderbilt gebeurd? Een nadere blik nu de aanvaller de wedstrijd tegen Celtics verlaat – 1 februari 2024

Jarred Vanderbilt hield het donderdag zestien minuten vol in de wedstrijd van LA Lakers tegen de Boston Celtics . De verdedigende speler liep een voetblessure op, waardoor hij de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten. “Vando” had 10 punten, zeven rebounds, drie steals en twee assists.

De blessure van Vanderbilt is opnieuw een grote klap voor de Lakers in de genoemde wedstrijd. Ze speelden al zonder de supersterren Anthony Davis en LeBron James, die een paar uur voor de tip uitgeschakeld waren. “Voetpijn” is de eerste reden dat de voormalige Minnesota Timberwolves-speler werd uitgeschakeld.

Zonder James en Davis werd Jarred Vanderbilt naast Jaxson Hayes in de basiseenheid geplaatst. De tweezijdige impact van Vanderbilt was een belangrijke reden waarom LA verrassend genoeg een voorsprong van 60-46 had tijdens de rust tegen het team met het beste thuisrecord in de NBA. Zijn blessure zal het voor de Lakers moeilijker maken om de Celtics in de tweede helft van zich af te houden.

Vanderbilt zat meer dan een maand uitgeschakeld om het seizoen te beginnen vanwege een hielblessure. Fans van LA Lakers zullen zich zorgen maken dat de pijnlijke voet niets te maken heeft met de aandoening die hem dwong twintig wedstrijden uit te zitten.

Wat is er met Jarred Vanderbilt gebeurd?

Jarred Vanderbilt ging in het tweede kwart naar de kleedkamer om zijn voet door de trainer te laten controleren. Hij keerde terug en speelde alsof hij nergens last van had. Laat in de genoemde periode ontdeed hij Boston Celtics-ster Jayson Tatum en joeg achter de bal aan. Hij kon het geweldige spel niet afmaken toen hij stopte en plotseling schreeuwde van de pijn.

Nadat hij met een van de trainers op het veld had gesproken, hinkte Vanderbilt terug naar de kleedkamer. Hij heeft de afgelopen weken behoorlijk goed gespeeld. De Lakers zullen opnieuw een blessure van een belangrijke speler moeten overwinnen om te proberen te winnen op de weg.

Wanneer keert Jarred Vanderbilt terug?

De LA Lakers plannen waarschijnlijk een MRI-test voor Jarred Vanderbilt. De uitslag zal bepalen hoe lang hij aan de kant zal staan. Op zijn minst zal hij als twijfelachtig worden beschouwd voor de wedstrijd van zaterdag tegen de New York Knicks in Madison Square Garden.

Als Vanderbilt langere tijd afwezig zal zijn, zal zijn blessure een belangrijke nederlaag betekenen voor de Lakers, die op zijn minst een plek in het play-in-toernooi proberen te bemachtigen. Hij is misschien wel de beste en meest veelzijdige verdediger van LA. Rui Hachimura zal zijn minuten waarschijnlijk zien stijgen zonder ‘Vando’.