[Bekijk] Rohan Bopanna viert zijn historische overwinning op de Australian Open 2024

Rohan Bopanna en Matthew Ebden vierden feest nadat ze Simone Bolelli en Andrea Vavassori hadden verslagen in de finale van het herendubbel van de Australian Open 2024.

De Indiaan Rohan Bopanna en zijn partner uit Australië, Matthew Ebden, versloegen de Italiaan Simone Bolelli en Andrea Vavassori in twee sets en veroverden daarmee de Australian Open-titel. Bopanna werd ook de eerste Indiër die de kroon van het herendubbel won sinds Leander Paes deze prestatie in 2012 behaalde.

In de wedstrijd die een uur en 39 minuten duurde, versloegen de 43-jarige Bopanna en Matthew Ebden hun tegenstanders met 7-6(0), 7-5.

In de eerste set hielden beide paren hun opslag met succes vast zonder een game te laten vallen. Bopanna en Ebden vertrouwden zwaar op hun eerste service, terwijl Bolelli en Vavassori het Indo-Australische paar tegenwerkten met hun solide verdediging. De zwaar omstreden set ging naar een tiebreak, die Bopanna en Ebden met 7-0 wonnen.

De tweede set was een weerspiegeling van de eerste, waarbij beide paren de ander niet lieten breken. Bopanna en Ebden kregen echter de beslissende break op 5-5 en serveerden daarna de wedstrijd om het kampioenschap te winnen.

De prestatie van Rohan Bopanna zorgde niet alleen voor feestvreugde bij Indiase tennisfans, maar kreeg ook erkenning op het officiële Instagram-account van de Australian Open. Ze deelden een video waarin de viering van Bopanna en Matthew Ebden na de wedstrijd werd vastgelegd.

‘DREAMTEAM’, ondertitelden ze de post.

Bopanna schreef na zijn overwinning op de Australian Open geschiedenis door de oudste Grand Slam-winnaar ooit te worden.

Een blik op de reis van Rohan Bopanna naar de titel

Rohan Bopanna en Matthew Ebden begonnen hun campagne op de Australian Open tegen thuisfavorieten James Duckworth en Marc Polmans en wonnen een strakke driesetter met 7-6(5), 4-6, 7-6(2).

In de tweede ronde namen ze het op tegen een ander Australisch paar. De ongeplaatste John Millman en Edward Winter konden niet veel weerstand bieden, want het Indo-Australische duo won met 6-2, 6-4.

In de pre-kwartfinales namen Bopanna en Ebden het op tegen Wesley Koolhof en Nikola Mektic. De tweede reekshoofden moesten hard werken voor hun punten, waarbij beide sets in een tiebreak terechtkwamen. De eindstand van de wedstrijd was 7-6(8), 7-6(4).

In de kwartfinales versloegen ze het Argentijnse duo Máximo González en Andrés Molteni met 6-4, 7-6(5). Het Indo-Australische duo versloeg vervolgens Zhang Zhizhen en Tomas Machac in de halve finales. Bopanna en Ebden werden naar drie sets geduwd, maar kwamen door met 6-3, 3-6, 7-6(7).