BEKIJK: Jack Draper geeft over op de baan nadat hij zich haastte voor een handdruk met Marcos Giron na de 1R-overwinning op de Australian Open 2024

De Brit Jack Draper haastte zich naar een prullenbak om over te geven vlak nadat hij Marcos Giron in vijf sets had verslagen in de eerste ronde van de Australian Open 2024 op dinsdag (16 januari).

Draper vocht zich door een hete middag op Court 8 in Melbourne Park om door te gaan naar de tweede ronde van de Happy Slam. Hij versloeg Giron met 6-4, 3-6, 4-6, 6-0, 6-2 na een slopende strijd die drie uur en 17 minuten duurde.

De Brit verzekerde zich van een vroege voorsprong door de openingsset met 6-4 te winnen. Giron ging echter nog een stap verder en wist de tweede en derde set te winnen, waardoor zijn tegenstander in een lastige positie terechtkwam.

Op zijn beurt reageerde Draper dapper toen hij in de vierde set een bagel uitdeelde. Hij dubbelde in de beslisser en behaalde een overwinning, waarmee hij de ontmoeting in de tweede ronde met het 14e reekshoofd Tommy Paul op gang bracht.

Na het matchpoint voelde de 22-jarige zich misselijk en snelde hij onmiddellijk naar het net om Giron te begroeten. Na de handdruk rende hij naar een afvalbak aan de rechterzijde en moest overgeven.

De hele aflevering is hieronder te bekijken.

Bijgevolg kreeg Jack Draper medische hulp voordat hij de rechtbank verliet. Met name maakte hij na de tweede set ook gebruik van een medische time-out.

Jack Draper: “Ik moet veel vocht in me krijgen en goed eten”

Jack Draper ontspant zich na zijn overwinning in de eerste ronde op de Australian Open 2024

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd verklaarde Jack Draper dat het moeilijk voor hem was om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving. Terwijl hij een vraag beantwoordde over hoe hij hiervan zou herstellen, antwoordde hij:

“Ja, waarschijnlijk over wat je in je lichaam stopt. Ik moet veel vocht in me krijgen en goed eten. Ik ga proberen veel te slapen. Het is moeilijk om op een nieuwe plek te komen.

De nummer 55 van de wereld gaf verder toe nerveus te zijn voor de wedstrijd van dinsdag en zei dat hij uitkeek naar de volgende ontmoeting met Tommy Paul op de Australian Open.

“Je denkt duidelijk veel na over je wedstrijd in de eerste ronde. Dus waarschijnlijk heb ik de afgelopen nachten niet zo goed geslapen. Probeer vroeg naar bed te gaan. Ja, probeer ernaar uit te kijken om Tommy te spelen op – ik weet niet eens welke dag het is – donderdag.”

Gelukkig voor Jack Draper heeft hij tweemaal de maat van Tommy Paul in Australië, terwijl hij tot nu toe twee overwinningen heeft behaald in evenveel duels met hem. Voor het laatst versloeg hij de Amerikaan in de kwartfinales van Adelaide International op donderdag 11 januari. Ook versloeg hij Paul in 2023 bij Adelaide International 2.