Top 5 hoogtepunten van de historische overname LA Lakers vs LA Clippers ft. LeBron James – 28 februari

De ‘Battle of LA’ met LA Lakers en LA Clippers op woensdag was de vierde en laatste wedstrijd van hun seizoensreeks, waarbij de Lakers de eerste twee wonnen en de Clippers de voorgaande.

De eerste confrontatie vond plaats in november vorig jaar, waarbij de Lakers een overwinning in de verlenging veiligstelden, gevolgd door een nipte overwinning van 106-103. In januari stonden ze opnieuw tegenover elkaar, dit keer met de overwinning van de Clippers.

De bredere context zijn echter de play-offambities van de Lakers. Nu het reguliere seizoen zijn kritieke fase ingaat, staan ​​ze 10e in de uitdagende Western Conference. Terwijl de Clippers een verlies kunnen verdragen, staan ​​de Lakers voor een urgentere situatie.

Top 5 hoogtepunten van de LA Lakers versus LA Clippers

Hier zijn de belangrijkste hoogtepunten en momenten uit de grote wedstrijd tussen de Pacific-rivalen:

#5 LeBron James kenmerkend achtervolgingsblok

In zijn 21e seizoen blijft LeBron James de vadertijd trotseren, met als hoogtepunt zijn kenmerkende blok tegen Amir Coffey in het eerste kwartaal.

De aanvaller van de Clippers reed naar wat een gemakkelijke twee punten in de overgangsfase leken te zijn. James zorgde echter met zijn meedogenloze achtervolging voor een verbluffend achtervolgingsblok, aangevuld met de gedisciplineerde verdediging van Austin Reaves , die zorgvuldig vermeed een fout op Coffey te maken totdat James zijn blok perfect timede.

#4 LeBron James blaast langs Kawhi Leonard voor de slam

LeBron James ging vanaf het allereerste begin van de game van start en toonde al vroeg een ongeëvenaard niveau van activiteit.

Een hoogtepunt kwam toen Anthony Davis perfect anticipeerde op de verlaging van LeBron. Dit precieze begrip tussen de twee liet de verdediging van de Clippers bevroren, terwijl LeBron het spel nadrukkelijk afsloot met een tomahawk-slam, wat hun dynamische partnerschap op het veld onderstreepte.

#3 Terance Mann is een poster van Anthony Davis

Terance Mann zorgde voor een opvallend moment dankzij een goed georkestreerd stuk met Kawhi Leonard en James Harden.

Beginnend met een overdracht van Leonard, profiteerde Mann vervolgens van twee opeenvolgende schermen van Harden en Leonard. Dit strategische spel gaf Mann het benodigde momentum toen hij vanaf de vleugel reed, waardoor D’Angelo Russell met een achterstand achterbleef.

Ondanks de poging van Anthony Davis om het schot met uitgestrekte arm te betwisten, bleek het niet effectief. Mann verhief en sloot het stuk nadrukkelijk af met een krachtige linkshandige jam, waarmee hij zijn atletisch vermogen en de aanvallende coördinatie van de Clippers demonstreerde.

#2 Anthony Davis propt Kawhi Leonard

Drie minuten na de tweede helft bevond Anthony Davis zich in een kritieke verdedigende positie, tegenover Kawhi Leonard aan de rand.

Terwijl Leonard een beweging maakte om recht op de basislijn af te rijden, toonde Davis zijn verdedigende vaardigheden. Davis absorbeerde het contact zonder een fout te begaan en timede zijn sprong onberispelijk, waarbij hij Leonard’s dunkpoging ontkende en een sprongbalsituatie afdwong. Dit moment markeerde Davis ‘derde blok van de wedstrijd, een bewijs van zijn aanzienlijke defensieve impact in slechts 23 minuten na de wedstrijd.

#1 LeBron James neemt het vierde kwartaal over

In een verbluffend vertoon van vaardigheid en vastberadenheid leverde LeBron James een van zijn meest memorabele prestaties in een Lakers-trui. Hij domineerde het vierde kwartaal met 19 punten en versloeg de Clippers, waardoor de Lakers naar een spannende overwinning van 116-112 werden geleid.

Geconfronteerd met een enorme achterstand van 21 punten in het vierde kwartaal, werden de Lakers door LeBron James voortgestuwd om een ​​van de belangrijkste overwinningen van het seizoen veilig te stellen. Alle starters van de Lakers behaalden scores met dubbele cijfers, met LeBron voorop.

Hij sloot de wedstrijd af met 34 punten en behaalde dit met een efficiënte 13 uit 19 schoten vanuit het veld en een indrukwekkende 7-11 van buiten de boog, aangevuld met zes rebounds en acht assists.

Zijn vierde triple van het kwartaal verhoogde zijn totaal naar 29 punten, waardoor het gat werd verkleind naar vijf op 104-99. De vijfde driepunter die hij tijdens het kwart liet zinken, ging over Daniel Theis , waardoor de achterstand verder werd verkleind tot slechts twee punten.

Hoewel zijn poging tot een zesde driepunter in de periode geen aansluiting vond, resulteerde een aanvallende rebound van AD in een overtreding en stelde hij de stand veilig op 106.

D’Angelo, die blijk gaf van kalmte in de koppeling, scoorde een driepunter met 1:12 over, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar zes punten na een lay-up van Harden.