Tenniswinnaarscirkel van de week: Jasmine Paolini claimt de grootste titel uit haar carrière, Karen Khachanov triomfeert in Doha | 19-25 februari

Jasmine Paolini en Karen Khachanov behoorden tot de tennissers die de afgelopen week wonnen toen ze respectievelijk in Dubai en Doha zegevierden.

Paolini won haar eerste WTA 1000-titel op de Dubai Tennis Championships, waar ze niet werd geplaatst. De Italiaanse verdreef het elfde reekshoofd Beatriz Haddad Maia, Leylah Fernandez en het achtste reekshoofd Maria Sakkari om de kwartfinales van het toernooi te bereiken, waar haar tegenstander Elena Rybakina was.

De Kazachstaanse trok zich wegens ziekte terug, waardoor Paolini voor het eerst in haar carrière een plaats in de halve finales van een WTA 1000-evenement kreeg. Hier stond ze tegenover Sorana Cirstea en versloeg haar met 6-2, 7-6(6) om haar plaats in de finale te boeken.

Paolini nam het in de kampioenswedstrijd op tegen Anna Kalinskaya, die eerder twee Top-3-spelers versloeg: Iga Swiatek en Coco Gauff, respectievelijk in de halve finales en de kwartfinales. Kalinskaya won de openingsset met 6-4, maar de Italiaan herstelde zich en won de volgende twee sets met 7-5, 7-5 en pakte daarmee de grootste titel uit haar tenniscarrière tot nu toe. Ze klom daarmee naar de 14e plaats op de WTA-ranglijst.

Ondertussen was Karen Khachanov het tweede reekshoofd op de Qatar Open in Doha en kreeg daarmee een bye voor de tweede ronde. Hij versloeg Fabian Marozsan met 6-4, 7-5 om de kwartfinales te bereiken, die hij won nadat zijn tegenstander Emil Ruusuvuori vroeg in de openingsset stopte.

De Rus stond in de halve finale tegenover Alexei Popyrin en won een strakke openingsset met 7-6(12), voordat hij de Australiër met 6-2 domineerde in de tweede set en zo zijn eerste finale van 2024 bereikte. Hij nam het hier op tegen Jakub Mensik, die speelde de eerste finale van zijn carrière na het verslaan van onder meer Andy Murray en Gael Monfils.

Opnieuw was de openingsset een strakke tiebreak en Khachanov won de set met 7-6(12) en nam daarmee de leiding in de wedstrijd. De Rus pakte vervolgens de tweede set met 6-4 en won daarmee de zesde titel uit zijn carrière en de eerste, waarbij hij geen enkele set verloor. Khachanov klom zo drie plaatsen naar 14u op de ATP-ranglijst.

Jordan Thompson won de eerste titel van zijn tenniscarrière in Los Cabos

Jordan Thompson in actie op de Australian Open

Jordan Thompson beleefde ook een gedenkwaardige week dankzij zijn prestaties op de Los Cabos Open in Mexico. De Aussie werd als achtste geplaatst op het toernooi en bereikte de kwartfinales na directe overwinningen op Ernesto Escobedo en Emilio Nava.

Hier nam Thompson het op tegen Alex Michelsen en kwam terug van een bagel om een ​​0-6, 7-6(1), 7-5 overwinning te boeken en een halve finale te organiseren tegen topzaad Alexander Zverev. Thompson leverde een prima prestatie door de Duitser met 7-5, 4-6, 7-6(2) te verdoven en de finale te bereiken.

De Aussie zegevierde met 6-3, 7-6(4) op Casper Ruud als vierde reekshoofd in de kampioenswedstrijd en won zo zijn eerste ATP-titel in het enkelspel.

Ondertussen won Sebastian Baez de eerste ATP 500-titel van zijn tenniscarrière op de Rio Open door landgenoot Mariano Navone met 6-2, 6-1 te verslaan.