Richard Sherman verscheurt Brandon Staley en dringt er bij Chargers op aan om HC tijdens de rust te ontslaan na een achterstand van 42-0 tegen Raiders

De stoel van Brandon Staley werd heter na het ongeïnspireerde optreden van de Los Angeles Chargers tijdens de eerste helft van hun donderdagavondvoetbalwedstrijd van week 15. Ze lieten de Las Vegas Raiders 42 punten op het bord zetten terwijl ze puntloos bleven.

Het is het laatste wat het team nodig heeft na het verlies van Justin Herbert aan een seizoensafhankelijke wijsvingerblessure waarvoor een operatie nodig was. Deze ramp zorgde er echter voor dat de voormalige NFL-cornerback en de huidige Thursday Night Football-analist Richard Sherman opriepen tot de onmiddellijke afzetting van Staley.

Richard Sherman dringt er bij Chargers op aan om geen tijd te verspillen met het ontslaan van Brandon Staley

Tijdens de rust van het Raiders-Chargers-spel deelde de voormalige Super Bowl-kampioen met Charissa Thompson, Andrew Whitworth , Ryan Fitzpatrick en Tony Gonzalez:

“Ze moeten geschiedenis schrijven. Ze zouden hem tijdens de rust moeten ontslaan.”

Het ontslaan van een NFL-hoofdcoach in de game is niet gebeurd. Het orkestreren van een dergelijke vertoning voegt echter verdienste toe aan het onmiddellijke ontslag van Brandon Staley. In 30 minuten actie kregen de Los Angeles Chargers vijf touchdown-vangsten tegen.

Een van die scores was Jakobi Meyers, een voormalige quarterback die wide receiver werd en een pass voltooide naar Davante Adams. Meyers kreeg een touchdown-vangst van Aidan O’Connell, die ook Michael Mayer en Tre Tucker tweemaal in de eindzone vond.

Wat het nog erger maakt, is dat Zamir White en Brandon Bolden elk een haastige touchdown hebben voor de thuisploeg. Omgekeerd hadden de Chargers in de eerste helft drie onhandige pogingen verloren. Pas om 10:27 uur in het derde kwartaal scoorden ze eindelijk dankzij Joshua Palmer’s touchdown-vangst van 79 meter.

Brandon Staley bleef met een vingernagel aan zijn werk hangen

Het zou een enorme klim bergop vergen voordat het team van Brandon Staley met een overwinning uit Las Vegas zou komen. Als ze dat niet doen, zal hun frustrerende seizoen terugvallen naar 5-9. Het is jammer, aangezien de Chargers in zijn eerste twee jaar als hoofdtrainer bescheiden succes boekten.

Staley leidde het AFC-team uit Los Angeles naar een 9-8 ‘record’ nadat hij het stokje had overgenomen van Anthony Lynn. Het jaar daarop haalden ze de play-offs met een record van 10-7. Helaas verloren ze van de Jacksonville Jaguars in hun Wild Card Round-wedstrijd, ondanks een 27-7 voorsprong tijdens de rust.

Terugkomend op het heden: het bloedbad tegen de Raiders in week 15 ging door toen John Jenkins een verdedigende touchdown scoorde na een gedwongen onhandige poging van Malcolm Koonce.

Jack Jones had ook een onderscheppingsreturn van 15 meter voor een touchdown. Deze acties leveren de Raiders 63 punten op en voldoende tijd om de Miami Dolphins‘ 70 punten in week 3 tegen de Denver Broncos te evenaren.