Phoenix Suns vs. OKC Thunder Game-resultaten en hoogtepunten: Top 5 virale momenten (29 maart)

De Phoenix Suns wilden hun eerste overwinning van het seizoen behalen tegen de OKC Thunder terwijl ze tegenover elkaar stonden op het thuisveld van de Thunder.

Ondanks dat ze in hun laatste twee ontmoetingen een nederlaag leden, was Phoenix vastbesloten om het patroon in de wedstrijd van vrijdag te doorbreken. Nu de topspelers van de Suns groen licht kregen om te spelen, ontstond er een golf van optimisme over hun kansen om een ​​einde te maken aan de verliezende reeks.

Aan het begin van de wedstrijd miste OKC Shai Gilgeous-Alexander, die uitviel met een quadricepsblessure. Ondanks de afwezigheid van hun sterspeler vertrouwden ze zwaar op hun verdedigende vaardigheden om de Suns te beperken. Het eerste kwart werd afgesloten met de thuisploeg op voorsprong, 34-32.

Ondanks dat ze geplaagd werden door blessures, maakten de gastheren in de tweede helft een indrukwekkende comeback en namen ze een aanzienlijke voorsprong. Onder leiding van Jalen Williams, Chet Holmgren en Josh Giddey domineerden de Thunder het kwart en versloegen hun tegenstanders met 36-27, wat hen een comfortabele voorsprong van 70-59 opleverde tijdens de rust.

Hoogtepunten en virale momenten uit de game Phoenix Suns vs OKC Thunder

#5. De dubbele dreigingsdominantie van Chet Holmgren

Chet Holmgren, de indrukwekkende rookie van de OKC Thunder, demonstreerde zijn uitzonderlijke verdedigende vaardigheden door de lay-up van Isaiah Thomas op zijn hoogtepunt te blokkeren. Met indrukwekkende snelheid en behendigheid schoof Holmgren de bal snel naar de helft van de Suns.

Nadat hij met succes een spinbeweging rond Josh Okogie had uitgevoerd, zorgde Holmgren ervoor dat hij uitgleed en op de grond viel. Vervolgens voltooide hij het spel met een goed uitgevoerde lopende floater.

#4. Dynamisch duo: Jalen Williams en Aaron Wiggins domineren aan beide kanten van het veld

Jalen Williams ontkende vakkundig de lay-uppoging van Royce O’Neal met een ferme afwijzing, terwijl hij fouten vermeed en de bal levend hield. In een snelle overgang vond Williams vervolgens Aaron Wiggins op de linkervleugel.

Wiggins voltooide met succes een uitdagend spin-around fadeaway-schot terwijl hij werd verdedigd door Bradley Beal. Dit soepele einde markeerde het einde van een opmerkelijke reeks die op gang werd gebracht door het sterke verdedigende spel van Williams.

#3. Duke’s Grayson Allen posters verdediger met een slag met één hand

Eric Gordon leidde de fastbreak van de Suns en profiteerde van een drie-tegen-één-situatie met Kevin Durant en Grayson Allen aan de leiding.

Gordon toonde een uitzonderlijk veldbewustzijn toen hij zag dat Allen langs de verdediging van het andere team sprintte.

Met nauwkeurigheid voerde Gordon een perfect getimede stuiterpass uit naar Allen, die alle anderen in de snelle break had overtroffen. Allen sprong naar de mand en liet een krachtige dunk los.

#2. De sneaky score van Grayson Allen

Ondanks dat ze te maken kregen met een harde verdediging van de Thunder, wist de aanval van de Suns een manier te vinden om door te breken dankzij de effectieve rotatie en defensieve strategie van hun tegenstanders. Het was echter Grayson Allen die echt optrad en de controle overnam. Terwijl de verdediging zich concentreerde op het afsluiten van driepuntskansen, nam Allen de slimme beslissing om zijn aanpak te veranderen.

Met vertrouwen reed hij agressief naar de mand. Allen demonstreerde precisie en voerde feilloos een opmerkelijke beweging uit, waarbij hij sierlijk door verdedigers heen slingerde en het spel afsloot met een acrobatische lay-up, waardoor de aanval van de Suns werd aangewakkerd.

#1. Josh Giddey profiteert van de verdediging van een slapende Phoenix Suns

Josh Giddey toonde zijn scherpe veldbewustzijn door een slimme actie uit te voeren met een inkomende pass vanaf de zijlijn. Hij vond Aaron Wiggins vakkundig op een snijdende route met een uitstekende skippass, waarmee hij de stagnerende Suns-verdediging ontweek. Wiggins profiteerde van de opening en rondde de actie moeiteloos af met een lay-up.

De Thunder behaalden een 128-103 overwinning op de Suns in hun thuisstadion.