New York Knicks Injury Report (26 februari): Laatste informatie over de status van Mitchell Robinson en OG Anunoby

De New York Knicks ontvangen maandag de Detroit Pistons en zullen het voor de wedstrijd zonder Mitchell Robinson en OG Anunoby moeten stellen. Het is nog enige tijd verwijderd van een terugkeer in de line-up.

Mitchell Robinson is uitgeschakeld met een enkelblessure waardoor hij al 36 wedstrijden op rij heeft moeten missen. Hij liep de blessure op tegen de Boston Celtics op 8 december.

Volgens Ian Begley van SportsNet New York zei de New Yorkse coach Tom Thibodeau dat Robinson niet langer een wandelschoen draagt. De coach onderdrukte echter elke voorbarige hoop onder de fans door te zeggen dat Robinson nog niet was begonnen met hardlopen.

OG Anunoby werd vóór de handelsdeadline overgenomen door de New York Knicks. Anuboby onderging op 8 februari een operatie aan de rechterelleboog. Volgens Steve Popper van Newsday moet Anunoby nog beginnen met contactoefeningen of enig ander werk met zijn rechterarm.

De zorgen over blessures van de Knicks houden niet op bij de twee, aangezien Julius Randle (schouder) en Duane Washington Jr. (duim) nog steeds afwezig zijn. De afwezigheid van Robinson, Anunoby en Randle is cruciaal geweest, aangezien New York slechts vier van de afgelopen tien wedstrijden heeft gewonnen.

Wat is er gebeurd met Mitchell Robinson en OG Anunoby van New York Knicks?

Robinson liep een enkelblessure op in de eerste helft van een wedstrijd tegen Boston op 8 december. Hij keerde terug om een ​​paar minuten te spelen in het derde kwart, maar zat de hele vierde uit. In totaal speelde hij 18 minuten voor 10 punten, acht rebounds, twee assists en een steal.

De Knicks maakten later bekend dat het centrum acht tot tien weken zal missen na het ondergaan van een enkeloperatie. Dit stond volledig in contrast met de reacties van Tom Thibodeau en Robinson na de wedstrijd, aangezien beiden de verslaggevers vertelden dat alles in orde was met hem. Het centrum zei:

“Het is niets geks. Denk dat ik misschien een verkeerde stap heb gezet.”

OG Anunoby heeft elf wedstrijden op rij gemist vanwege een rechterelleboogblessure. Anunoby onderging een operatie om een ​​los botfragment uit zijn elleboog te verwijderen. De New York Knicks zijn 12-2 in de wedstrijden waarin de voormalige Toronto Raptors-aanvaller heeft gespeeld. New York kondigde aanvankelijk aan dat Anunoby naar verwachting minimaal drie weken zal missen, maar bagatelliseerde de procedure als klein.

Wat zijn de statistieken van Mitchell Robinson en OG Anunoby tegen Detroit Pistons?

Mitchell Robinson speelde tot nu toe veertien wedstrijden in het reguliere seizoen tegen de Detroit Pistons. In die wedstrijden scoort hij gemiddeld 8,3 punten, 8,0 rebounds en 1,9 blocks.

In 16 wedstrijden tegen de Pistons scoorde OG Anunoby gemiddeld 11,7 punten, 4,1 rebounds en 1,5 assists. Dit seizoen scoorde hij gemiddeld 15,3 punten, 4,2 rebounds, 2,3 assists en 1,3 steals in 41 wedstrijden, verdeeld over de Toronto Raptors en de New York Knicks.