“Twee grote vrije worpen gemist”: Anthony Davis neemt verantwoordelijkheid voor de nipte nederlaag van Lakers tegen Timberwolves

Anthony Davis en de LA Lakers verloren zaterdag een close game tegen de Minnesota Timberwolves. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de controversiële call van Tony Brothers, die een driepuntsschot van LeBron James tot een tweepunter bestempelde.

Ondanks dat hij een uitstekende aanvallende avond had, ontsloeg Davis zichzelf niet van de verantwoordelijkheid voor het verlies. Met nog 6:09 minuten op de klok in het vierde kwartaal hadden de Lakers een kans om de wedstrijd in evenwicht te brengen toen J. McDaniels een fout maakte op Davis.

Met 87-89 op het scorebord kreeg Davis twee vrije worppogingen. Hij miste echter beide vrije worpen, waardoor de voorsprong van de Timberwolves intact bleef.

Hoewel de Lakers nog meer dan zes minuten te gaan hadden in de wedstrijd, meer dan voldoende tijd om de wedstrijd te winnen, nam Davis de verantwoordelijkheid op zich voor zijn bijdrage aan het verlies en zei:

“Elke keer dat je verliest, of ik nu goed of slecht speel, heb ik er altijd last van. Je denkt er altijd aan, vooral ik, dat ik twee grote vrije worpen heb gemist en dat we de wedstrijd met twee verliezen, waardoor de wedstrijd in verlengingen had kunnen eindigen, de uitkomst misschien anders. Dus elke keer dat je een schot verliest, kijk je terug en denk je na over wat je beter had kunnen doen.”

In totaal probeerde Davis tien vrije worpen in de wedstrijd en de enige twee die hij miste waren in het vierde kwart, toen hij de kans kreeg om de wedstrijd gelijk te trekken. Hij voegde eraan toe dat als hij terugkijkt op de wedstrijd, het eerste dat in hem opkomt de vrije worpen zijn.

AD had een game-high van 33 punten in de wedstrijd met een indrukwekkende schietavond. Hij maakte 12 van de 17 schoten vanuit het veld en had ook acht assists in de game. LeBron James scoorde 26 punten uit 47,6 procent schietpartijen en zes assists.

Darvin Ham voegt extra verantwoordelijkheid toe aan Anthony Davis

Anthony Davis is een van de weinige spelers in de competitie die de verantwoordelijkheid heeft om aan beide kanten van het veld de beste speler voor zijn team te worden. Er wordt van hem verwacht dat hij de aanval van de Lakers leidt, en er bestaat geen twijfel over dat hij de identiteit van de Lakers is als het gaat om hun verdediging.

Darvin Ham zet nu extra druk op Davis om dit seizoen de titel Defensive Player of the Year te winnen. In een gesprek met Lakers-verslaggever Mike Trudell zei Ham dat hij verwacht dat Davis de DPOY-prijs zal winnen.

‘Hij is alles. Hij is een elite geweest,’ zei Ham volgens Trudell. “Ik denk niet dat het genoeg wordt gewaardeerd of genoeg benadrukt. Zonder hem zijn we defensief niets”, zei Ham toen hem werd gevraagd naar de impact van Davis op de verdediging.

Als coach heeft Ham de verantwoordelijkheid om Davis ertoe aan te zetten fel en consistent te zijn. De Lakers-ster heeft echter ook een geschiedenis van grote blessures, en als hij te veel aan beide kanten doet, kan dit schadelijk zijn voor de speler.

Davis kan zich redelijk verdedigen als de beste verdediger in de competitie, aangezien hij qua odds alleen achter Rudy Gobert van Timberwolves staat om de DPOY-prijs te winnen in het seizoen 2023-2024. Hij heeft momenteel een gemiddelde van 2,5 blocks en 1,2 steals per game.