LA Clippers vs Houston Rockets Spelresultaten en hoogtepunten: Top 5 momenten van de wedstrijd (6 maart)

De LA Clippers wilden hun ongeslagen streak behouden en de seizoensreeks tegen de Houston Rockets in hun wedstrijd van woensdag bereiken. Nadat ze op 17 november een overwinning van 106-100 hadden behaald, stonden de Clippers tegenover de Rockets in een van hun drie geplande ontmoetingen dit seizoen.

De Rockets kwamen echter met momentum aan de wedstrijd, nadat ze overwinningen hadden behaald in hun laatste twee wedstrijden, waaronder een recente overwinning op de Phoenix Suns op zaterdag en een beslissende overwinning op de San Antonio Spurs op dinsdag. Houston was vastbesloten zijn winning streak tegen de Clippers te verlengen.

In het openingskwart nam Houston een voorsprong van 27-19, aangedreven door een evenwichtige aanval onder leiding van Alperen Sengun. De centrum noteerde in de eerste twaalf minuten zes punten, acht rebounds en drie assists. De veelzijdige prestatie van Sengun zette zich voort in het tweede kwartaal, waar hij tegen de rust negen punten, dertien rebounds en zes assists had behaald.

De bank van The Rockets heeft aanzienlijk bijgedragen aan hun succes in de eerste helft. Cam Whitmore , Aaron Holiday en Amen Thompson voegden samen 22 punten toe en hielpen Houston bij de pauze aan een voorsprong van 57-44.

Top 5 momenten uit LA Clippers versus Houston Rockets

Hier zijn alle belangrijke momenten van de grote matchup nader bekeken:

#5 Cam Whitemore met de acrobatische lay-in

De 19-jarige rookie is dit seizoen een revelatie geweest met een indrukwekkend gemiddelde van 12,0 punten per wedstrijd. Na een defensieve rebound van Alperen Sengun maakte Cam Whitemore een pauze in de transitie, waarbij Kawhi Leonard aan zijn rechterkant dichterbij kwam.

De rookie toonde opmerkelijk atletisch vermogen, voerde een behendige hopstap uit en schakelde de bal naar zijn andere kant, waarmee hij de tweevoudig Verdedigende Speler van het Jaar ontweek.

Door deze manoeuvre kon hij Leonard’s poging om de bal te strippen vermijden en het spel voltooien met een succesvolle tweepuntsfinish.

#4 Fred VanVleet vanaf 9 meter

In het tweede kwart vestigden de Rockets hun dominantie stevig, waarbij Fred VanVleet de kloof wilde vergroten. Jalen Green passeerde de bal naar VanVleet op de halve baan, waar hij werd geconfronteerd met centrum Ivica Zubac.

Zubac, die verwachtte dat VanVleet hem voorbij zou rijden, werd overrompeld toen VanVleet een schot van 9 meter lanceerde, waardoor de voorsprong van de Rockets werd vergroot tot 20 punten en zijn tweede 3-pointer van de helft raakte.

#3 Paul George met vlekkeloos dribbelen en schieten

Paul George isoleerde vakkundig de beste verdediger van de Rockets, Jabari Smith, en begon zijn zet bovenaan de sleutel.

Hij begon met een cross-over van links naar rechts, waardoor Smith zijn houding moest aanpassen, wat George de aanvankelijke invloed gaf die hij nodig had om zich op de linkerkant van Smith te richten.

Vervolgens creëerde George met een snelle dribbel achter de rug voldoende afstand om een ​​stap terug te doen voor een springer van 4,5 meter. Het schot bracht de voorsprong in het derde kwart terug naar acht punten.

#2 Cam Whitemore-windmolen

De Houston Rockets toonden hun zesde verdediging toen Fred VanVleet de bal uit de dribbel van Bones Hyland haalde.

Cam Whitemore greep snel de losse bal en stormde richting de basket van de Clippers. Na slechts drie dribbels in de overgangsfase steeg Whitemore op voor een nadrukkelijke windmolendunk, waardoor de voorsprong van de Rockets werd uitgebreid naar negen punten.

#1 Kawhi Leonard raakt de koppeling en -1

Op een cruciaal moment presteerde MVP in de tweevoudige finale, Kawhi Leonard, onder druk na een aanzienlijk verdedigend spel.

Hij isoleerde Jabari Smith bovenaan de sleutel, voerde twee dribbels tussen de benen uit voordat hij van rechts naar links overstak.

Leonard creëerde vervolgens ruimte met een stap terug. Ondanks dat Smith op het hoogtepunt van zijn schot contact maakte met Leonards hand, slaagde Leonard erin de bal te laten zinken. Het succesvolle schot, in combinatie met de daaropvolgende vrije worp vanwege de fout, breidde de voorsprong van de Clippers met vijf punten uit.

De Clippers behaalden de overwinning tegen de Houston Rockets op de weg met een eindscore van 122-116. Door deze overwinning komen de Clippers op voorsprong in de seizoensreeks, met een 2-0 voorsprong.