Klay Thompson channelt ondanks verlies de stamboom van het kampioenschap en verklaart: “Ik zal nooit in paniek raken”

De Golden State Warriors leden zondagavond een zware nederlaag van 133-118 tegen de Toronto Raptors, waardoor hun seizoensrecord daalde naar 17-19. De Raptors controleerden de eerste helft en stonden met 76-49 punten voor tijdens de rust, waardoor ze de wedstrijd praktisch wonnen voordat het derde kwart begon, wat de nederlaag bijzonder deprimerend maakte.

Steph Curry had een slopende avond en eindigde met slechts 9 punten op 2 voor 14 schoten, waaronder 0-uit-9 van buiten de boog. Na de eerste helft speelde hij ver onder zijn niveau. Terwijl de spelers naar de kleedkamer liepen, was er luid gejoel te horen in de Chase Center Arena.

Na de wedstrijd ging Klay Thompson naar het podium en gaf zijn postgame-interview, waar hij zei:

‘We hebben Steph Curry. Wij hebben mezelf. Draymond Green komt terug. Chris Paul komt terug. We hebben kampioenen op de lijst. Ik zal nooit in paniek raken. Zoals ik al zei, ik geloof echt in dit team.”

Dit is niet de eerste keer dat Klay zijn resolute geloof uitspreekt in het vermogen van de Warriors om op ontberingen te reageren. Zijn leiderschap en zijn ervaren aanwezigheid zijn cruciaal omdat de Warriors hun plek als tiende reekshoofd verloren aan de Lakers na hun overwinning op de Clippers.

Het vertrouwen van de viervoudig kampioen wordt weerspiegeld in zijn opmerkingen, ondanks de slechte prestaties van het team, wat een bemoedigende factor zou moeten zijn voor het team en de jonge jongens die naar Klay’s leiderschap kijken.

Thompson vertelde over zijn gesprekken met Coach Kerr, over het verbeteren van zijn energie voor het team en over het genieten van het laatste hoofdstuk van zijn carrière die de Hall of Fame waardig is.

De grote avond van Klay Thompson werd overschaduwd door het optreden van RJ Barett

De algehele prestatie van het team was matig, aangezien de recente aanwinst van de Raptors van de Knicks, RJ Barrett, misschien wel zijn beste wedstrijd van de competitie opleverde. seizoen, scoorde 37 punten, zes assists en evenveel rebounds in 36 minuten spelen.

Klay Thompson had zichzelf een avond door 25 punten te scoren in minder dan 28 minuten spelen, terwijl hij 10-uit-15 schoot, hij had ook drie assists.

Steve Kerr besloot uiteindelijk hem rust te geven en te voorkomen dat hij in de vierde inning rotzooi zou spelen, zij het te vroeg, aangezien de wedstrijd aan het einde van de helft van het derde kwart eindigde.

Vanavond was het de 13e keer dat Klay meer dan 20 punten behaalde, de negende keer in de afgelopen 30 dagen. Onnodig te zeggen dat Klay’s vertrouwen in zijn capaciteiten en team duidelijk wordt nu hij steeds weer terugkeert naar het All-star-niveau.

Klay Thompson was blij dat Draymond Green terug was in Chase Center

Na de wedstrijd prees Klay Thompson ook zijn medeverdediger van het jaar-teamgenoot, Draymond Green, en noemde hem de ruggengraat van het team.

Nu de schorsing van Draymond is opgeheven, zullen de Warriors worden voorzien van de broodnodige heropleving en verdediging die ze ontbeerden, vooral na de nederlaag tegen Chris Paul terwijl hij zijn hand brak.