“Het is niet slecht” – Andy Murray was opgetogen nadat hij samen met Federer, Djokovic, Agassi en Nadal 500 hardcourtwedstrijden won

Andy Murray is pas de vijfde mannelijke speler die 500 wedstrijden op hardcourt wint. Hij bereikte deze prestatie nadat hij Denis Shapovalov versloeg in de openingsronde van de Dubai Tennis Championships 2024.

Andy Murray geniet niet van de beste vorm tijdens de ATP-tour in 2024 en stond in de eerste ronde in Dubai tegenover Denis Shapovalov, die terugkeert naar het tennis na een lange blessure-ontslag. De Canadees kwam in de eerste set voorbij Murray met een late break. De Brit kwam echter sterk terug in de tweede set en forceerde een tiebreak en stuurde de wedstrijd naar een derde set.

De voormalige nummer 1 van de wereld brak Shapovalov tweemaal in de beslisser en rondde de wedstrijd af met 4-6, 7-6 (5), 6-3, in 2 uur en 32 minuten. Met deze overwinning boekte Murray zijn plek in de exclusieve club van spelers die 500 hardcourt-overwinningen hebben behaald. Andere ATP-legendes in de club zijn onder meer Roger Federer (783), Novak Djokovic (700), Andre Agassi (592) en Rafael Nadal (518).

Andy Murray uitte zijn vreugde na het bereiken van de mijlpaal tijdens zijn interview op het veld na de wedstrijd op de Dubai Tennis Championships. De 36-jarige merkte op dat hij het altijd leuk vond om op hardcourt te spelen en dat hij graag 500 wedstrijden op de grond won voordat hij zijn racket aan de haak hing.

“Het is niet slecht. Het is duidelijk dat hardcourt door de jaren heen een geweldige ondergrond voor mij is geweest en 500 zijn veel wedstrijden, dus daar ben ik erg trots op. Het is duidelijk dat de lijst die je hebt gegeven, niet veel spelers zijn die dat hebben gedaan, dus geweldig om de 500 te bereiken voordat ik klaar ben, ‘zei Murray.

Andy Murray wakkert pensioenspeculatie aan na 1R-overwinning op de Dubai Tennis Championships

Andy Murray
Andy Murray

Na zijn tweede overwinning op de ATP-tour van 2024 bij de Dubai Tennis Championships, liet Andy Murray doorschemeren dat hij binnenkort uit de sport zou stappen. De Brit had in zijn eerste vier toernooien op de ATP-tour in 2024 nog geen wedstrijd gewonnen. Vorige week maakte hij op de Qatar Open eindelijk een einde aan de droogte tegen Alexandre Muller.

Tijdens zijn verlies in de tweede ronde in Doha tegen Jakub Mensik leek Murray tegen de mensen in zijn box te hebben gezegd dat ‘deze wedstrijd niet meer voor mij is.’ Na zijn overwinning op Shapovalov werd de 36-jarige gevraagd naar deze opmerkingen.

“Mensen lezen soms veel in wat ik op het veld zeg, het is niet altijd rationeel. Ja, maar iedereen vraagt ​​me er toch elke keer naar, dus ja, ‘antwoordde Murray.

De drievoudig Grand Slam-kampioen voegde eraan toe dat het moeilijk voor hem wordt om zijn lichaam fit te houden en klaar te zijn om te strijden tegen jongere tegenstanders. Murray erkende dat hij waarschijnlijk niet veel tijd meer heeft op de ATP-tour en hoopte het beste van zichzelf te geven.

“Ik houd duidelijk van competitie en hou nog steeds van het spel, maar het wordt uiteraard steeds moeilijker en moeilijker, hoe ouder je wordt, om te concurreren met de jonge jongens en je lichaam fit en fris te houden, dus ja, niet gemakkelijk. Ik heb waarschijnlijk niet zo lang meer. Ik zal de afgelopen maanden mijn best doen”, voegde hij eraan toe.