Speelt Jayson Tatum vanavond tegen New York Knicks? Laatste nieuws over de status van 5x All-Star (24 februari)

Boston Celtics-aanvaller Jayson Tatum staat op de lijst als beschikbaar en zal zaterdag in de grote wedstrijd spelen tegen de New York Knicks om mogelijk met 4-0 te stijgen in hun seizoensreeks.

Nadat hij zondag in de All-Star Game had gespeeld, droeg hij donderdag aanzienlijk bij aan de 129-112 overwinning van Celtics op de Chicago Bulls. In de 35 minuten die hij speelde sloot Jayson de avond af met 25 punten, zeven rebounds, vijf assists en drie steals.

Hij schoot 8 van de 17 vanuit het veld, waaronder 5 van de 10 van buiten de boog, en had een nettowaarde van +13 voor de game.

Wat is er met Jayson Tatum gebeurd?

Jayson Tatum verliet de wedstrijd tegen de Golden State Warriors op 19 december voortijdig vanwege een verstuiking van de linkerenkel, die zich vlak voor acht minuten in het eerste kwart voordeed nadat hij per ongeluk op de voet van Brandin Podziemski van de Warriors was gestapt.

Hij werd onmiddellijk na het incident hinkend naar de kleedkamer gesignaleerd. Hij keerde echter wel terug aan het begin van het tweede kwart, maar miste zijn explosiviteit, wat zijn spel de hele tijd beïnvloedde, aangezien hij eindigde met 15 punten na vreselijk schieten (5 van de 17 pogingen), waardoor de Dubs met 132-126 konden winnen in na een tijdje.

De Celtics-aanvaller miste op 29 december ook een wedstrijd tegen de Raptors vanwege een enkelblessure. Hij kreeg aan het begin van het seizoen ook te maken met een heupblessure, ondanks dat hij er doorheen speelde. In totaal heeft hij slechts drie wedstrijden van de Celtics’ 56 gemist.

Jayson Tatum-statistieken versus New York Knicks

Tatum heeft in zijn carrière 23 wedstrijden gespeeld bij de Celtics, tegen de Knicks, waarbij hij 16-7 won met een gemiddelde van 23,3 punten, 7,2 rebounds en 3,6 assists. Zijn career-high in elke statistiek omvat 40 punten, 14 rebounds, negen assists en vier assists.

In de drie wedstrijden die de twee teams tegen elkaar speelden, scoorde Tatum gemiddeld 31,3 punten, 7,7 rebounds en 5,3 assists met 1,3 steals op 53,3% schieten, waarvan 37,5% vanuit de diepte.

De Celtics zijn het beste team in de competitie geweest, met Tatum voorop in hun succes.

Hun vermogen om elke positie te bewaken en perfect te schakelen in de verdediging zonder dat er mismatches kunnen worden benut, samen met de vooruitgang van Tatum en Jaylen Brown op het gebied van het delen van de bal en het spelmaken, hebben de Celtics angstaanjagender gemaakt dan het jaar waarin ze de finale bereikten.

Hoe kun je Boston Celtics versus New York Knicks bekijken?

De grote wedstrijd tussen de Celtics en Knicks wordt landelijk uitgezonden op ABC, met een tip-off gepland om 20.30 uur ET in Madison Square Garden, opgenomen in de drie wedstrijden van de NBA.

De game zal ook beschikbaar zijn op Fubo TV en NBA League Pass, waardoor kijkers toegang krijgen tot NBA TV met een week gratis toegang.