Hoe verloren de 49ers de laatste keer dat ze in de Super Bowl zaten? Samenvatting van het verlies voor de Chiefs van Patrick Mahomes

Patrick Mahomes en Andy Reid behaalden samen hun eerste ringen toen ze de Super Bowl LIV wonnen tegen de San Francisco 49ers. Reid wordt lange tijd beschouwd als een van de grootste hoofdcoaches in de geschiedenis van de NFL, maar zijn onvermogen om een ​​Super Bowl te winnen was zijn enige grote klap. Dat verhaal wiste hij uit toen Mahomes hem in zijn tweede seizoen als starter op weg hielp.

De overwinning was ook de tweede ring in de geschiedenis van de Kansas City Chiefs , de eerste in 50 jaar. Hun eerste overwinning kwam helemaal terug in de Super Bowl IV voor het NFL-seizoen van 1969, toen ze de Minnesota Vikings versloegen. Het duurde vijf decennia om er nog een te winnen, en dat gebeurde bijna niet, omdat ze die op epische wijze moesten verdienen.

De 49ers openden de score met een velddoelpunt en kwamen op een 3-0 voorsprong. De Chiefs antwoordden vervolgens door tien opeenvolgende punten te scoren, waaronder een haastige touchdown voor Patrick Mahomes . De 49ers brachten de zaken in evenwicht met 10-10 bij het ingaan van de rust als gevolg van een touchdownpass van Jimmy Garoppolo .

Na een gelijkmatige eerste helft waarin beide teams op verschillende momenten de controle over de wedstrijd overnamen, begon de tweede helft toen de 49ers alle vaart wonnen. Ze scoorden de eerste tien punten van de helft om een ​​voorsprong van 20-10 te nemen en scoorden, gecombineerd met hun touchdown in de eerste helft, 17 opeenvolgende punten. Ze leken de uitkomst van de wedstrijd onder controle te hebben, maar de Chiefs stormden terug.

De comeback-overwinning van Patrick Mahomes in de Super Bowl MVP

Patrick Mahomes

Patrick Mahomes ging de uitdaging aan om een ​​achterstand in de tweede helft te overwinnen door touchdownpassen te geven op zijn volgende twee drives en een onverwachte voorsprong van 24-20 te nemen. Op de volgende drive marcheerden de 49ers regelrecht het veld af en leken een kans te hebben om de wedstrijd te winnen met minder dan twee minuten te gaan op de klok toen Garoppolo een kostbare fout maakte.

De 49ers bereikten het grondgebied van de Chiefs en werkten aan de klok om een ​​winnende touchdown op te zetten. Bij een derde downplay had Garoppolo Emmanuel Sanders wijd open voor een diepe pass, maar hij wierp hem notoir omver. Hij werd vervolgens ontslagen bij de volgende actie om de bal terug te geven aan de Chiefs, waarmee hij in wezen een einde maakte aan de poging van de 49ers om zelf een comeback te maken.

De heroïsche inspanningen van Mahomes leverden hem zijn eerste van twee Super Bowl MVP-prijzen op in zijn carrière tot nu toe. Drie jaar later won hij ook nog een ring voor de franchise, wat de Kansas City Chiefs in totaal drie Super Bowl-overwinningen opleverde . Hij is al slechts een van de zes spelers in de geschiedenis van de NFL die meerdere Super Bowl MVP-prijzen heeft gewonnen, en hij zal dit jaar op zoek gaan naar een nieuwe in een rematch met de San Francisco 49ers .