Houston Rockets vs OKC Thunder spelspelerstatistieken en boxscores voor 27 februari 2024

De Houston Rockets en OKC Thunder vervolgden dinsdag hun thuis-en-uit-serie. Houston, dat zondag met 123-100 verloor, hoopte een zekere mate van wraak te nemen op hun veelgeprezen tegenstanders. De Rockets willen laten zien dat ze hun lessen hebben geleerd uit het genoemde verlies tegen Oklahoma in de herkansing.

De in vorm zijnde Thunder zijn erop gebrand om twee overwinningen in drie nachten te behalen tegen de Rockets. OKC wil ook een 2-1 voorsprong pakken voor de vierde en laatste ontmoeting met Houston op 27 maart. Shai-Gilgeous Alexander, Chet Holmgren en Jalen Williams leiden de Thunder’s bod op een nieuwe overwinning.

Net als in de vorige ontmoeting speelden de Houston Rockets fantastisch basketbal en gingen ze al vroeg de strijd aan met de Thunder. Achter Alperen Sengun, Jabari Smith Jr. en Fred VanVleet bleef Houston in de pas lopen met de gastploeg.

Oklahoma’s Grote Drie van Gilgeous-Alexander, Williams en Holmgren brulden naar opnieuw een indrukwekkende helft. Zij waren de belangrijkste redenen waarom de Thunder vanaf het tweede kwartaal gestaag wat begon terug te trekken. Het trio scoorde samen 42 van OKC’s punten in de eerste helft en stond met 60-50 voor op weg naar de rust.