Golden State Warriors vs Utah Jazz spelspelerstatistieken en boxscores voor 15 februari 2024

De Golden State Warriors stonden donderdag voor de tweede keer in vier dagen tegenover de Utah Jazz . Golden State, dat in de eerste ontmoeting Utah met 129-107 versloeg, was opnieuw in Salt Lake City op zoek naar een 2-0 overwinning in de seizoensreeks. Van Steph Curry, Jonathan Kuminga, Draymond Green en rookie Brandin Podziemski werd verwacht dat ze de Dubs opnieuw zouden leiden.

Utah had minder dan 24 uur om zich voor te bereiden op hun bezoekers nadat ze met 138-122 werden gehamerd door Anthony Davis en de LA Lakers. Jazzcoach Will Hardy hoopte dat zijn spelers klaar zouden zijn voor de belastende back-to-back-set tegen twee eliteteams.

De Utah Jazz pakte een vroege voorsprong van 39-36 in het eerste kwartaal voordat de Golden Warriors hen in de tweede periode overweldigden met een voorsprong van 48-32. De jonge spelers van Hardy zien er zelfs voor de rust vergast uit. Voormalig All-Star Lauri Markkanen had het moeilijk en zijn ondersteunende cast kwam niet opdagen.

Golden State verwachtte dat Utah in het derde kwartaal agressief uit de kast zou komen, en dat was precies wat de Jazz deed achter rookie Keyonte George. De Dubs, achter een evenwichtige score, wonnen nog steeds het kwart met 36-31 en namen een voorsprong van 120-102 op weg naar het vierde frame.

Steph Curry had na drie kwartalen nog maar negen punten. Klay Thompson, die van de bank kwam, was de doorn in het oog van Utah. Hij had al 35 punten in slechts 18 minuten en had nog een hele periode te spelen.

De Utah Jazz weigerde echter te stoppen en bezorgde de Golden State Warriors een groot gevecht in de laatste twaalf minuten van de wedstrijd. Achter Collin Sexton, Lauri Markkanen en Keyonte George behaalden ze bijna een ongelooflijke ‘come-from-behind’-overwinning.

De foutieve pass van John Collins met nog 3,1 seconden te gaan in de wedstrijd zorgde ervoor dat de Warriors een voorsprong van 138-137 konden behouden. Steph Curry miste een paar cruciale vrije worpen, maar scoorde de grootste en bezegelde de wedstrijd met 140-137.

Golden State kreeg 29 punten minder dan omzet, wat bijna tot hun beschamende ineenstorting leidde. Ze konden nog net op tijd stoppen en wat pauzes nemen om met de overwinning weg te komen.

Spelersstatistieken en boxscores van Golden State Warriors vs Utah Jazz

Spelerstatistieken van Golden State Warriors

Klay Thompson scoorde al zijn 35 punten vóór het vierde kwartaal. Hij zag eruit alsof hij niet kon missen tijdens zijn hete periode, maar faalde in de laatste periode. Draymond Green en Steph Curry maakten cruciale schoten om de Golden State Warriors naar de overwinning te slepen.

Utah Jazz spelersstatistieken

Collin Sexton en Keyonte George hadden de beste impact in beide richtingen voor de Utah Jazz. Ze waren ook koploper in het scoren, waarbij de eerste 35 punten kreeg, terwijl de laatste 33 punten had. Lauri Markannen sloeg 6-uit-23, maar sloeg een paar belangrijke schoten die de wedstrijd interessant maakten.