Elena Rybakina reageert op voetbalster Ronaldinho bij haar QF-wedstrijd tegen Leylah Fernandez op Qatar Open 2024

Elena Rybakina reageerde onlangs op de voormalige Braziliaanse profvoetballer Ronaldinho die haar kwartfinalewedstrijd tegen Leylah Fernandez bijwoonde op de Qatar Open 2024.

Rybakina versloeg Zhu Lin en Emma Navarro in de eerste twee rondes in Doha om haar plaats in de kwartfinales van het WTA 1000-toernooi veilig te stellen. De nummer 4 van de wereld nam het vervolgens op tegen Leylah Fernandez en versloeg haar in twee sets en won met 6-4, 6-2.

Rybakina moet het vervolgens opnemen tegen de Russische Anastasia Pavlyuchenkova, die in veertien jaar voor het eerst in een hardcourt halve finale op een WTA 1000-toernooi zal verschijnen.

Tijdens de kwartfinale tussen Elena Rybakina en Leylah Fernandez betoverde Barcelona-legende Ronaldinho de fans met zijn aanwezigheid.

Na de wedstrijd uitte Rybakina via de sociale media haar opwinding over de aanwezigheid van de voetballegende. Ze deelde een bericht met het nieuws over zijn aanwezigheid bij de wedstrijd.

“@ronaldinho 🙌🏻 🙌🏻, “Rybakina ondertitelde haar Instagram-verhalen.

Het Instagram-verhaal van Elena Rybakina

Een korte blik op het seizoen 2024 van Elena Rybakina tot nu toe

Elena Rybakina op de Qatar Open 2024

Elena Rybakina beleeft een uitzonderlijk seizoen in 2024. Ze heeft al twee titels behaald van de vijf toernooien waaraan ze heeft deelgenomen.

Rybakina begon haar seizoen bij Brisbane International, waar ze Olivia Gadecki met 6-4, 6-1 versloeg in de eerste ronde en Elise Mertens met 6-1, 6-0 versloeg om haar plek in de kwartfinale veilig te stellen, waar ze het opnam tegen Anastasia Potapova. De nummer 4 van de wereld kwam vervolgens door de laatste acht nadat Potapova halverwege de wedstrijd stopte vanwege een linkerbuikblessure.

In de halve finales stond Elena Rybakina tegenover Linda Noskova en kwam als overwinnaar tevoorschijn met een score van 6-3, 6-2, waarmee ze de finale opzette tegen Aryna Sabalenka . In de kampioenswedstrijd versloeg Rybakina Sabalenka met 6-0, 6-3 en behaalde daarmee haar zesde carrièretitel en haar eerste van het seizoen bij Brisbane International.

De 24-jarige speelde vervolgens bij Adelaide International, waar ze in de openingswedstrijd van Cristina Bucsa met 6-3, 7-5 won. Haar campagne in Adelaide kwam echter ten einde toen ze het opnam tegen Ekaterina Alexandrova, die haar met 6-3, 6-3 versloeg.

De prestatie van Elena Rybakina op de Australian Open was matig. Hoewel ze Karolina Pliskova in de eerste ronde met 7-6(6), 6-4 wist te verslaan, werd haar reis bij de Melbourne Major afgebroken toen ze werd verslagen door Anna Blinkova in een slopende wedstrijd die eindigde in 6-4, 4- 6, 7-6[20] in de tweede ronde.

Het fortuin van Rybakina keerde zich echter om toen ze deelnam aan de Abu Dhabi Open. In de wedstrijd in de eerste ronde versloeg ze Danielle Collins met 4-6, 6-3, 6-3. Ze zette haar winning streak voort in de tweede ronde en versloeg Cristina Bucsa met 6-1, 6-4.

In de halve finales nam ze het op tegen Liudmila Samsonova en kwam als overwinnaar tevoorschijn door met 6-0, 4-6, 6-2 te winnen, waarmee ze haar plek in de finale veiligstelde tegen Daria Kasatkina. In de kampioenswedstrijd versloeg Rybakina Kasatkina met 6-1, 6-4 en won daarmee haar tweede titel van het seizoen, zevende carrièretitel en vierde op een hardcourt.

Vervolgens zette Rybakina op de Qatar Open haar winning streak voort door Zhu Lin in de eerste ronde met 6-2, 6-1 te verslaan. Vervolgens versloeg ze Emma Navarro met 6-1 6-7(6) 6-4 in de tweede ronde om door te gaan naar de kwartfinales, waar ze het opnam tegen Leylah Fernandez .