Dallas Mavericks blessurerapport: laatste informatie over de status van Kyrie Irving en Josh Green tegen Toronto Raptors (28 februari)

Dallas Mavericks-bewaker Kyrie Irving en aanvaller Josh Green zouden woensdag moeten spelen op de tweede avond van hun back-to-back tegen de Toronto Raptors, waarmee ze hun reis aan de oostkust voortzetten.

Hoewel er nog geen officieel woord is, staan ​​ze op het moment van schrijven nog niet in het blessurerapport van het team, dus er wordt van hen verwacht dat ze spelen. Green werd aanvankelijk als waarschijnlijk gemarkeerd vanwege een kneuzing van de rechterelleboog, maar werd later beschikbaar verklaard om tegen Cleveland te spelen.

Ondertussen staan ​​de Mavericks klaar om hun derde wedstrijd op de weg te spelen, waarbij ze opeenvolgende verliezen lijden tegen de Indiana Pacers en de Cleveland Cavaliers . In een dramatische finish tegen de Cavaliers liet Max Strus een driepunter van 18 meter zinken met nog twee seconden te gaan, wat de Cavs een overwinning van 121-119 opleverde.

Wat is er gebeurd met Kyrie Irving en Josh Green?

Volgens rapporten had Green “zijn elleboog geraakt” in de eerste wedstrijd van de roadtrip van de Mavericks in de wedstrijd tegen Indiana Pacers. De blessure werd als gering beschouwd, aangezien hij 32 minuten speeltijd noteerde en eindigde met 14 punten, vijf rebounds en twee steals bij 6-van-8-schieten.

Ondanks dat hij vóór de wedstrijd als waarschijnlijk werd vermeld vanwege een kneuzing van de rechterelleboog, verliet de 23-jarige aanvaller de wedstrijd met 7:33 resterend in het derde kwart, maar keerde na minder dan zes minuten terug. Hij kwam opnieuw in de wedstrijd op 1:49 van het derde kwart na pijn in de rechterelleboog.

Kyrie Irving keerde ondertussen onlangs terug naar de reguliere competitie nadat hij zes wedstrijden had gemist vanwege een duimverstuiking, die de All-Star-guard op 22 januari opliep tegen zijn voormalige team, Boston Celtics .

Irving probeerde de bal van Jayson Tatum af te pakken, maar maakte een verkeerde timing, waarbij hij zijn duim blesseerde. Ondanks het ongeluk voltooide Irving de wedstrijd en werd daarna waargenomen dat hij een brace droeg.

Kyrie Irving en Josh Green statistieken tegen Toronto Raptors

Kyrie Irving speelde dertig keer tegen de Toronto Raptors, met een score van 15-15, terwijl Josh Green vijf keer tegen de Toronto Raptors speelde, met een score van 2-3.

Irving scoorde gemiddeld 21,1 punten, 3,7 rebounds en 6,4 assists, waarbij hij 47,2% schoot, waarvan 35,6% van buiten de boog bij 3,7 pogingen. Ondertussen heeft Green gemiddeld 5,0 punten, 1,6 rebounds en 1,4 assists behaald bij 62,5% schieten, inclusief 42,9% van buiten de boog bij 0,4 pogingen.

In de 127-116 nederlaag tegen de Raptors op 8 november noteerde Irving 22 punten, vier rebounds en vijf assists bij 8-uit-19-schieten, waaronder 3-uit-7 vanaf de 3-puntslijn. Ondertussen sloot Green de avond af met drie punten, één rebound en twee assists bij 6-uit-11 schieten en 5-uit-9 vanaf de 3-puntslijn.

Hoe kun je Dallas Mavericks versus Toronto Raptors bekijken?

De wedstrijd tussen de Mavericks en de Raptors wordt lokaal uitgezonden op SN en Bally Sports SW-DAL voor thuis- en uitverslaggeving in de Scotiabank Arena in Toronto, met een tip gepland om 19.30 uur ET.

De game zal ook beschikbaar zijn op NBA League Pass en Fubo TV, waardoor kijkers een week lang gratis toegang krijgen tot NBA TV en als abonnement kunnen worden gekocht.