Wat gebeurt er als je iemand op Instagram beperkt

Sociale media kunnen ons een geweldig inzicht geven in het leven van andere mensen. Hoewel dit een handig hulpmiddel is om met vrienden te communiceren, kan toegang ertoe gemakkelijk een gedoe worden. Sommige mensen misbruiken de anonimiteit van de online omgeving om anderen lastig te vallen.

Als je dit soort intimidatie op Instagram hebt meegemaakt en op zoek bent naar een manier om het te beteugelen, kan de functie ‘beperken’ je helpen. Dit is wat je moet weten over deze tool en wat er gebeurt als je iemand op Instagram beperkt.

Wat is een limietfunctie?

In 2019 lanceerde Instagram de functie ‘beperken’ om cyberpesten te bestrijden en een positievere community op te bouwen. Cyberpesten is een veelvoorkomend probleem op het platform. Het gebruik van de beperkingsfunctie is slechts een van de tools die kunnen worden gebruikt tegen pestkoppen of ongewenste interacties.

In principe kunt u deze functie gebruiken om iemands toegang tot uw account op subtiele wijze te beperken. Deze tool is ontworpen om de pogingen van de agressor om schaamte te veroorzaken vruchteloos te maken. Tegelijkertijd kunt u directe confrontatie vermijden, wat het probleem verder kan verergeren.

Als iemand bijvoorbeeld meedogenloos onbeleefde opmerkingen onder elk van je berichten achterlaat, kan het beperken van die gebruiker het probleem in de kiem smoren. De beperking beschermt ook uw directe berichtenruimte tegen hun ongewenste oproepen en berichten. U kunt echter nog steeds communiceren met de gebruiker die u hebt beperkt wanneer u maar wilt.

Vanwege het heimelijke karakter kan de beperking worden gebruikt voor andere doeleinden dan het bestrijden van intimidatie. Je kunt het gebruiken om met ongeduldige volgers of familieleden om te gaan die je overladen met gênante opmerkingen.

Wat gebeurt er als je iemand op Instagram beperkt?

Dit zijn de wijzigingen die u kunt verwachten wanneer u op de knop “beperken” op iemands profiel klikt:

  • Hun berichten worden verplaatst naar uw berichtverzoeken.

Of je elkaar nu volgt of niet, het beperken van een gebruiker zal hun berichten doorsturen naar je map “berichtverzoeken”. Dit omvat ook hun reacties op uw verhalen. U vindt uw verzoeken in de rechterbovenhoek van de map met privéberichten.

In het gedeelte Berichtverzoeken wordt u niet op de hoogte gesteld van nieuwe berichten die de persoon u mogelijk stuurt. U kunt echter nog steeds hun berichten bekijken als u dat wilt. Zelfs als u ze bekijkt, krijgt de afzender geen melding. Leesbevestigingen worden, zoals gebruikelijk bij berichtverzoeken, verborgen totdat u ze accepteert.

Als u wilt reageren op een persoon met beperkingen, moet u de beperking verwijderen.

  • Uw activiteitsstatus is voor hen verborgen.

Meestal, wanneer beide partijen “Actieve status” hebben ingeschakeld, geeft een groene stip aan wanneer uw gesprekspartner online is en vice versa. Naast de bubbel zie je ook precies wanneer ze voor het laatst actief waren. Als u zich hierdoor ongemakkelijk voelt, kunt u uw activiteitsstatus voor alle gebruikers verbergen door deze functie eenvoudig uit te schakelen. Als gevolg hiervan kunt u echter ook niemands status zien.

U kunt deze functie blijven gebruiken en tegelijkertijd uw activiteit verbergen voor ongewenste gebruikers door ze te beperken.

  • Hun opmerkingen onder je berichten zijn standaard verborgen.

Ten slotte zal het beperken van een gebruiker ook hun opmerkingen over uw berichten voor het publiek verbergen. Ze kunnen normaal reageren, maar hun opmerkingen zijn alleen voor hen zichtbaar, tenzij je anders kiest. U wordt ook niet op de hoogte gesteld van hun opmerkingen.

U kunt hun opmerking bekijken door op “Bekijk opmerking” onder de verborgen opmerking te klikken. U kunt op “Goedkeuren” of “Verwijderen” klikken of de opmerking vanaf nu gewoon negeren.

Als je constant te maken hebt met ongewenste opmerkingen en het probleem niet slechts een of twee gebruikers is, zijn er andere oplossingen beschikbaar. Verberg automatisch aanstootgevende opmerkingen via het menu Verborgen woorden of maak uw eigen lijst met ongewenste woorden. Kies wie op je berichten mag reageren, of beperk de activiteit voor een bepaalde periode totdat de zaken zijn opgelost.

Wat blijft hetzelfde?

Zoals eerder vermeld, kan een beperkte gebruiker u nog steeds berichten sturen en opmerkingen achterlaten onder uw berichten, zij het met meer opties. Wat nog belangrijker is, ze zullen nog steeds al je inhoud zien zoals gewoonlijk – je nieuwe berichten in de feed, verhalen, video’s, accounts die je volgt, enz. Ze kunnen je inhoud leuk vinden en hun vind-ik-leuks blijven zichtbaar voor andere gebruikers. Bovendien ziet u hun inhoud zoals gewoonlijk en kunt u ermee communiceren. Als je ze volgt, zal het beperken ervan niet leiden tot afmelding.

Iemand beperken op Instagram

U hebt toegang tot de beperkingsfunctie vanuit verschillende menu’s.

Van gebruikersprofiel:

  • Zoek de persoon die u wilt beperken.
  • Zoek de drie stippen in de rechterbovenhoek van hun profiel.
  • Selecteer “Limit” en bevestig uw keuze in het pop-upvenster.

Uit de reacties:

  • Selecteer een ongewenste opmerking of opmerkingen door ze vast te houden op Android of door naar links te vegen op Apple.
  • Zoek naar het uitroeptekenpictogram in het menu bovenaan.
  • Selecteer “Blok (naam)” en bevestig uw keuze.

Uit berichten:

  • Open een gesprek met de persoon die u wilt beperken.
  • Klik bovenaan op je gebruikersnaam.
  • Je vindt de optie Beperken onder aan het menu dat verschijnt. Bevestig uw keuze.

Van instellingen:

  • Open instellingen en klik op “Privacy”.
  • Zoek het menu Beperkte accounts.
  • U kunt hier elk account toevoegen door te zoeken.

Aanvullende veelgestelde vragen

Kan ik de beperking opzeggen?

а, ожете снять ограничение с учетной записи в ое емя. ожете сделать это, открыв профиль пользователя en нажав на три точки, или зайдя в настройки конфиденциальноаи и и ес акже можете снять ограничение с их запроса сообщения.

ем разница ежду блокировкой и ограничением кого-либо?

окировка считается крайней мерой, поскольку человек, которого вы заблокировали, е сможет никак айоои. оме того, нетрудно заметить, когда вы заблокированы, поскольку профиль пользователя, который вас аблокироваотосеааотосетааотосетааотосеаат е сможете отправлять им сообщения или оставлять омментарии. и будут знать, что заблокированы, о может привести неприятным ситуациям.

отличие от блокировки кого-либо, его ограничение гораздо более осторожно. ользователи по-прежнему видеть ваш контент, и их создастся впечатление, о они по-прежнему моа взасовейиа. о гораздо более непрямой способ избегать кого-то, не вызывая конфликта.

ет ли пользователь знать, о я ограничил их?

о из основных преимуществ использования ии ограничения вместо блокировки кого-либо заключается в том, ои еес ои а ервый они не заметят, о их ограничили.

ако если они будут настойчивы, то рано или оздно поймут, о что-то е так. ользователь может войти с другой учетной записи или попросить друга проверить, отображается ли его комментариа поди оди

огу ли участвовать в групповом ате с ограниченной учетной аписью?

сли вы окажетесь овом ате с ользователем, которого вы ограничили, о будет указано в примечании. атем вы можете решить, отите и и из азговора.

ержите свой Instagram в безопасном месте

ень важно, обы контролировали аши етные записи социальных сетях, а не наоборот. счастью, се ольше и больше настроек озволяют нам оставаться езопасности. ичным примером является опция «ограничить» op Instagram.

огда-нибудь использовали его или предпочитаете ие инструменты конфиденциальности платформы? апишите ам в омментариях!