“Bel iemand! Ik ga niet spelen” – Miomir Kecmanovic maakt ruzie met de stoelscheidsrechter over een schijnbare fout op een cruciaal moment tijdens het verlies in Adelaide

Miomir Kecmanovic haalde uit naar de stoelscheidsrechter toen een controversiële call in het voordeel ging van zijn tegenstander Jack Draper op de Adelaide International.

Kecmanovic speelde woensdag (10 januari) de strijd met Jack Draper na zijn overwinning op Mackenzie McDonald in de eerste ronde.

De Serviër had de wedstrijd in handen en won een strakke eerste set met 7-5. Hij lag op koers om de wedstrijd in de tweede set te winnen, maar Kecmanovic kon niet profiteren van twee matchpunten toen Draper terugvechtte en de set won.

Kecmanovic zat nog steeds aan het stuur toen hij in de derde set met 4-1 voor stond. Hij verspeelde zijn voorsprong echter toen de Brit de laatste set naar een tiebreak bracht.

De controverse brak uit in de tiebreak van de derde set toen de stand 5-5 bedroeg en Draper na een rally een punt kreeg toegekend. De Brit stond nu op matchpoint.

Kecmanovic meende echter dat tijdens één van de schoten van Draper de bal door het net ging. Hij bepleitte zijn zaak voor de scheidsrechter, maar de scheidsrechter was standvastig in haar beslissing en trok deze niet in.

Kecmanovic reageerde heftig op de oproep en weigerde de wedstrijd voort te zetten. Hij vroeg de scheidsrechter de wedstrijdofficial te bellen.

“Bel iemand! Ik ga niet spelen. Bel nu meteen iemand. Nee, ik ben klaar. Stop nu met praten tegen mij en bel iemand. De bal ging onder het net”, hoor je Kecmanovic in de video zeggen.

De Serviër spaarde twee matchpunten na de controverse voordat hij haperde bij de derde toen Draper de overhand had met 5-7, 7-6(9), 7-6(7) in een wedstrijd die 3 uur en 39 minuten duurde. Draper schoof door naar de kwartfinales in Adelaide en neemt het nu op tegen topzaad Tommy Paul.

Hoe is het Miomir Kecmanovic dit seizoen tot nu toe vergaan?

Miomir Kecmanovic op de Davis Cup 2023

Miomir Kecmanovic begon zijn seizoen met een overwinning tegen Taro Daniel op de Hong Kong Open en versloeg hem met 6-3, 6-2.

Hij verloor echter in de tweede ronde van Frances Tiafoe. De Amerikaan overmeesterde Kecmanovic in de eerste set, nam een ​​4-1 voorsprong en wist de set relatief eenvoudig af te sluiten.

De Serviër redde in de tweede set drie setpunten om er een tiebreak van te maken. Uiteindelijk bleek Tiafoe te sterk, want de Amerikaan won met 6-3, 7-6(4).

Kecmanovic speelde toen bij Adelaide International. Hij passeerde zijn tegenstander in de eerste ronde, Mackenzie McDonald, in twee sets.

De Serviër viel in de tweede ronde uit na een spannende wedstrijd tegen Jack Draper, die werd ontsierd door een controversiële beslissing die in het voordeel van de Britten uitviel.

Miomir Kecmanovic zal spelen op de Australian Open 2024, die op 14 januari begint.