Barcelona-icoon Ronaldinho aanwezig tijdens de Qatar Open QF-overwinning van Elena Rybakina tegen Leylah Fernandez

Barcelona-legende Ronaldinho was dinsdag (15 februari) aanwezig tijdens de kwartfinale van Elena Rybakina tegen Leylah Fernandez op de Qatar Open.

Ronaldinho werd de afgelopen maanden gespot op spraakmakende evenementen in het land, waaronder de GP van Qatar en de FIFA Wereldbeker 2022. Hij was voor het laatst te zien op de tribunes tijdens het WTA 1000-evenement in Qatar, dat wordt gehouden in het International Tennis and Squash Complex in Doha.

De Braziliaanse superster die in 2002 de FIFA Wereldbeker won, werd gespot met een Paris Saint-Germain (PSG) hoodie – een van zijn voormalige clubs, die ook worden gesponsord door Qatar Airways – en zwaaide naar de camera.

Bekijk de onderstaande video:

Rybakina vloog voorbij Fernandez met 6-4, 6-2, zette vijf van haar elf breakpunten om en won 79% van haar first-serve-punten, vergeleken met de 57% van haar tegenstander. De als derde geplaatste Kazach staat nu op vrijdag (16 februari) in de halve finale tegenover Anastasia Pavlyuchenkova .

De Russin boekte haar plaats in de halve finale door haar laatste acht wedstrijd tegen Danielle Collins met 7-5, 6-4 te winnen. Rybakina is ondertussen al voorbij haar vorige beste resultaat op het evenement, dat kwam in de editie van 2020 toen ze de laatste 16 bereikte.

Een blik op hoe Elena Rybakina het doet op de Qatar Open 2024

Elena Rybakina kreeg een bye in de eerste ronde van de Qatar Open van 2024 en stond in de eerste tweede ronde tegenover de Chinese Zhu Lin.

De Kazachse maakte het haar tegenstander gemakkelijk, liet slechts drie games vallen en won de wedstrijd met 6-2, 6-1. Ze kwam in de derde ronde tegen Emma Navarro aan, die haar een goede run voor haar geld gaf, ondanks dat ze in de eerste set een soepstengel kreeg voorgeschoteld.

De Amerikaan won de tweede set met 7-6(6) voordat Rybakina de beslissende set met 6-4 won. De overwinning van de Kazachse tegen Leylah Fernandez betekent dat ze het nu zal opnemen tegen Anastasia Pavlyuchenkova, die haar versloeg in hun eerste en enige onderlinge ontmoeting tijdens de kwartfinale van de French Open in 2021.

Het is tot nu toe een gemengd seizoen geweest voor Rybakina. Ze won de Brisbane International door in de finale op dominante wijze de nummer 2 van de wereld, Aryna Sabalenka, met 6-0, 6-3 te verslaan.

Rybakina werd vervolgens in de derde ronde door Ekaterina Alexandrova uit de Adelaide International gedumpt voordat ze haar Australian Open-wedstrijd in de tweede ronde tegen Anna Blinkova met 4-6, 6-4, 6-7 (20) verloor.

De Wimbledon-kampioen van 2022 kwam brullend terug op de Abu Dhabi Open en won van Danielle Collins, Cristina Bucsa en Liudmila Samsonova om de finale te bereiken. Daar versloeg ze het zevende reekshoofd Daria Kasatkina met 6-1, 6-4 en won daarmee haar tweede titel dit seizoen.