Australian Open-protest: alles wat u moet weten over verstoring van fans tijdens de wedstrijd Alexander Zverev tegen Cameron Norrie 4R

De Australian Open 2024 kende een dramatisch moment toen er een protest plaatsvond tijdens de wedstrijd in de vierde ronde tussen Alexander Zverev en Cameron Norrie in de Margaret Court Arena.

Zverev pakte de eerste set met 7-5 voordat de Brit de balans opmaakte door de tweede set met 6-3 te winnen. Tijdens de zesde game van de derde set, waarin Norrie in voordeel serveerde, begon een vrouw een set ‘Vrij Palestina’-folders in de richting van Zverev te gooien.

Op de pamfletten die naar de rechtbank werden gegooid, stond een boodschap waarin melding werd gemaakt van de situatie in Gaza. Het verklaarde ook dat Australië een nauwe bondgenoot van Israël was en dus medeplichtig was aan oorlogsmisdaden en genocide.

“Terwijl je naar tennis kijkt, vallen er bommen op Gaza. Australië is een nauwe bondgenoot van Israël. Australië is medeplichtig aan oorlogsmisdaden en genocide. Bevrijd Palestina”, luidde de boodschap op de pamfletten.

Het spel werd een paar minuten onderbroken, maar niet voor te lang omdat twee leden uit het publiek de vrouw wegsleepten. Ze werden later toegejuicht door de andere toeschouwers en de wedstrijd ging verder.

Alexander Zverev verslaat Cameron Norrie en bereikt de kwartfinales van de Australian Open

Alexander Zverev en Cameron Norrie na hun spannende wedstrijd op de Australian Open

Alexander Zverev boekte zijn plaats in de kwartfinales van de Australian Open door Cameron Norrie met 7-5 te verslaan , 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (3) in een spannende wedstrijd die vier uur en negen minuten duurde.

Dit is de derde keer dat de Duitser in minimaal de laatste acht etappe van het toernooi meedoet. Hij heeft nu een onderlinge 5-0 voorsprong op de Brit.

Zverev begon de Melbourne Major van dit seizoen met een 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-3 overwinning op landgenoot Daniel Altmaier. Hij versloeg kwalificatiewedstrijd Lukas Klein met 7-5, 3-6, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (7) in de volgende ronde. De 26-jarige versloeg vervolgens Alex Michelsen met 6-2, 7-6 (4), 6-2 voordat hij nipte overwinning behaalde op Cameron Norrie.

Zverev neemt het als tweede reekshoofd Carlos Alcaraz op in de kwartfinales van de Australian Open. De Spanjaard boekte zijn plek bij de laatste acht van de Melbourne Major door Miomir Kecmanovic te verslaan met 6-4, 6-4, 6-0.

Zverev en Alcaraz zullen voor de achtste keer de strijd aangaan, waarbij de Duitser met 4-3 voor staat in hun onderlinge confrontatie. Dit wordt hun eerste ontmoeting op de Australian Open. Hun meest recente ontmoeting vond plaats in de round-robin van de ATP Finals, waarbij Zverev met 6-7 (3), 6-3, 6-4 won.

De winnaar van de komende wedstrijd neemt het in de halve finale op tegen het derde reekshoofd Daniil Medvedev of het negende reekshoofd Hubert Hurkacz.