Blessurerapport Atlanta Hawks versus Dallas Mavericks voor 4 april | NBA-seizoen 2023-2024

De Dallas Mavericks zullen donderdag om 19.30 uur ET gastheer zijn van de Atlanta Hawks in het American Airlines Center in Dallas. Deze wedstrijd markeert de tweede en laatste ontmoeting tussen de twee teams dit seizoen, waarbij de Mavericks een overwinning veiligstelden in hun eerste duel op 26 januari met een score van 148-143. De game is opgenomen in de line-up van vijf wedstrijden van de NBA.

In de eerste wedstrijd van hun back-to-back-serie verwelkomde Atlanta de Pistons en kwam als overwinnaar tevoorschijn met een score van 121-113. Momenteel staan ​​de Hawks (36-40) op de 10e plek in de Eastern Conference en op de derde plaats in de Southeast Division, negen wedstrijden achter de Magic voor de eerste plek. Dit seizoen heeft Atlanta een record van 6-7 in de tweede back-to-back-wedstrijd, met een gemiddeld scoreverschil van -4,8 punten per wedstrijd.

Voorafgaand aan hun verliespartij tegen de Golden State Warriors op dinsdagavond was Dallas op dreef en claimde de overwinning in zeven opeenvolgende wedstrijden en 11 van hun laatste 12.

Ondanks dat ze op gelijke hoogte stonden met de Pelicans voor de eerste plaats in de Southwest Division, hadden de Mavericks een seizoensrecord van 45-30. In de Western Conference stonden ze op de vijfde plaats, 7,5 wedstrijden achter de Nuggets, die de eerste plaats bekleedden.

Blessure-updates Atlanta Hawks en Dallas Mavericks

Atlanta Hawks-blessurerapport voor 5 april

The Hawks hebben vijf spelers op hun blessurerapport vermeld: Trae Young (vinger), AJ Griffin (enkel), Saddiq Bey (knie), Mouhamed Gueye (knie) en Onyeka Okongwu (teen) kunnen niet spelen.

Het laatste nieuws over de blessure en het herstel van Trae Young

Op 23 februari, tijdens het spelen tegen de Toronto Raptors, liep Trae Young een ligamentscheur op in zijn linker pinkvinger. Vier dagen later werd hij vervolgens geopereerd om de blessure te behandelen tijdens de wedstrijd van de Hawks.

Ondanks dat hij ongemak ondervond, bleef hij spelen en de wedstrijd voltooien, wat resulteerde in 11 punten bij 2-uit-6-schieten en zeven assists. De exacte timing van zijn blessure is nog onbekend.

Vorige week begon Trae Young met het uitvoeren van kleine vingerbewegingsoefeningen als onderdeel van zijn revalidatieproces.

Dallas Mavericks blessure-update voor 4 april

De Mavericks hebben gemeld dat Josh Green (enkel), Dereck Lively || (knie), en Greg Brown ||| (persoonlijk) zal niet beschikbaar zijn voor hun komende game.

Greg Brown ||| uit persoonlijk
Dereck Levendig || uit knie
Jos Groen uit enkel

Wat is de huidige status van Dereck Lievly?

Dereck Lively liep een beenblessure op tijdens het tweede kwart van de wedstrijd tussen Houston Rockets en Dallas Mavericks en werd uiteindelijk kort na rust niet in staat verklaard verder te spelen.

In 13 minuten spelen verdiende hij twee punten, twee rebounds, twee blocks en een steal tijdens de wedstrijd van zondag.