Nadat Novak Djokovic pijnlijk dichtbij kwam in de Australian Open 4R, een blik op vijf Grand Slam triple bagels in tennis tijdens de Open Era

Novak Djokovic was voor het eerst in zijn roemruchte tenniscarrière heel dicht bij het behalen van een drievoudige bagel (6-0, 6-0, 6-0). De Serviër versloeg Adrian Mannarino en bereikte de kwartfinales van de Australian Open.

Djokovic won de eerste twee sets met 6-0, 6-0 en was dicht bij het behalen van een eerste triple bagel in zijn tenniscarrière. Mannarino wist echter in de derde set enkele games te winnen en de Serviër won met 6-0, 6-0, 6-3.

Door de jaren heen zijn er in de Open Era 17 gevallen geweest waarin een tennisser een wedstrijd won met 6-0, 6-0, 6-0. Vijf van deze gevallen deden zich voor bij Grand Slams en een paar keer wonnen de spelers uiteindelijk het toernooi.

Laten we wat dat betreft eens kijken naar vijf voorbeelden in de Open Era waarin tennissers een triple bagel deden bij Grand Slams.< /span>

#1. Nikola Spear versus Daniel Contet op French Open 1968

Nikola Spear had een zeer bescheiden tenniscarrière, maar hij was de eerste speler die een drievoudige bagel op zijn naam had staan ​​in de Open Era.

Het was de French Open in 1968, de allereerste major in de Open Era, en Spear versloeg de plaatselijke jongen Daniel Contet 6 -0, 6-0, 6-0 in de eerste ronde. Hij verliet echter de volgende ronde nadat hij met 6-4, 3-6, 6-3, 6-2 verloor van de Chileen Patricio Cornejo.

Spear won slechts zeven Grand Slam-wedstrijden tijdens de Open Era en behaalde in 1977 een ranglijst voor beste singles in zijn carrière van 78e. De Serviër stierf in zijn geboorteplaats Subotica in 2017, op 73-jarige leeftijd.

#2. Karel Novacek versus Edouardo Bengoechea op French Open 1987

Karel Novacek was de tweede tennisser die een drievoudige bagel behaalde en behaalde deze prestatie op de French Open in 1987.

De Tsjech werd op het toernooi uitgeschakeld en bereikte de tweede ronde na een 6-2, 6-1, 6-0 overwinning op de Nederlandse kwalificatiespeler Tom Nijssen. Hier stond hij tegenover de Argentijnse Eduardo Bengoechea en versloeg hem met 6-0, 6-0, 6-0 om zijn plaats in de derde ronde te boeken.

Novacek versloeg vervolgens Eric Winogradsku en Martin Jaite en bereikte zijn eerste Grand Slam-kwartfinale. Hier werd hij verslagen door zijn landgenoot Miloslav Mecir.

#3. Stefan Edberg versus Stefan Eriksson op Wimbledon 1987

Stefan Edberg behoort tot de beste tennissers van zijn generatie en 1987 was een goed jaar voor hem toen hij zijn tweede titel won op de Australian Open.

De Zweed deed dat jaar als vierde reekshoofd mee aan de Wimbledon-kampioenschappen en begon het toernooi met een 6-0, 6-0, 6-0 overwinning op landgenoot Stefan Eriksson in de eerste ronde.

Edberg versloeg Mel Purcell, Matt Anger, Jacob Hlasek en Anders Jarryd om de halve finales van de Major op het grasveld te bereiken voordat hij werd verslagen door de uiteindelijke nummer twee Ivan Lendl.

#4. Ivan Lendl versus Barry Moir op US Open 1987

Ivan Lendl, een van de grootste tennisspelers aller tijden, won de US Open in 1985 en 1986 en nam als beste geplaatste deel aan het toernooi van 1987.

De toenmalige Tsjech had de best mogelijke start van zijn titelverdediging toen hij de Zuid-Afrikaanse Barry Moir met 6-0, 6-0, 6-0 versloeg om de tweede ronde te bereiken. Lendl versloeg onder meer Jean-Philippe Fleurian, Jim Pugh, Anders Jarryd, John McEnroe en Jimmy Connors, allemaal in twee sets, om de finale te bereiken.

Hier versloeg hij Mats Wilander met 6-7(7), 6-0, 7-6(4), 6-4 en won zo zijn derde opeenvolgende titel op de US Open.

#5. Sergi Bruguera versus Thierry kampioen op French Open 1993

Het is heel ironisch dat een speler met de naam Champion een 6-0, 6-0, 6-0 nederlaag lijdt, ook al is het voor zijn eigen publiek.

Dat was echter het geval met de Franse tennisser Thierry Champion die tegenover Sergi Bruguera stond in de tweede ronde van de Roland Garros van 1993. De Spanjaard had eerder Henri Leconte in de eerste ronde in twee sets verslagen en Champion met 6-0, 6-0, 6-0 verslagen om door te gaan naar de derde ronde.

Bruguera won vervolgens de French Open van 1993 door Jim Courier in de finale in vijf sets te verslaan.